Νέα σενάρια πτώχευσης – 2οι στον κόσμο σε δημόσιο χρέος.

Νέα σενάρια πιθανής πτώχευσης της Ελλάδας, κυκλοφόρησαν και πάλι στο εξωτερικό. Σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας «CMA Data Vision», η πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας εξαιτίας του υψηλού δημοσίου χρέους της τα επόμενα πέντε χρόνια είναι μεγαλύτερη από 50%.

Όπως αναφέρεται, το δημόσιο χρέος της χώρας έγινε το τελευταίο τρίμηνο, το δεύτερο στον κόσμο από πλευράς επικινδυνότητας, μετά τη Βενεζουέλα ενώ τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους κατείχε την ένατη θέση. Σύμφωνα με τον ίδιο πίνακα η Αργεντινή έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση και ακολουθούν Πακιστάν, Ουκρανία, Ντουμπάι, Ιράκ, Ρουμανία, Λετονία και Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η Ελλάδα εμφανίζεται πρωταθλήτρια-πρώτη στον σχετικό πίνακα- για το κόστος ασφάλισης του δημόσιου χρέους της.

Έτσι τα ελληνικά Cds (συμβόλαια ασφάλισης έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας και αδυναμίας εξαργύρωσης – πληρωμής των ομολόγων του στους αγοραστές τους) πέρασαν από τις 346 μονάδες βάσης την 1η Απριλίου στις 1003,4 μονάδες βάσης στις 29 Ιουνίου, σημείωσαν δηλαδή μια αύξηση-παγκόσμιο ρεκόρ της τάξης του 190% .

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: