Μαλιακός – Λαμία: Τα έργα σε στασιμότητα, άγνωστη η τύχη τους.

κείμενο από www.ypodomes.com

Πάγωμα που μπορεί να επιφέρει και καθυστέρηση μέχρι και 3 χρόνια έχουμε στις δύο τελευταίες εργολαβίες του Μαλιακού Κόλπου. Οι δύο εργολαβίες είναι ανατεθειμένες στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ.

Η πρώτη αφορά την παράκαμψη Λαμίας (4,1 χλμ) και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έπρεπε να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2009. Η δεύτερη αφορά την παράκαμψη Στυλίδας και Καραβόμυλου (19,2χλμ) και έπρεπε να παραδοθεί μέχρι τα τέλη του φετινού καλοκαιριού. Τα έργα δεν εκτελούνται με αποτέλεσμα να υφίσταται τόσο πρακτικό πρόβλημα από την μη ολοκλήρωση του ΠΑΘΕ όσο και τεχνικά.

Το όλο πρόβλημα αγγίζει και το έργο της κατασκευής του Ε-65 που περιμένει την ολοκλήρωση του Μαλιακού για την εγκατάσταση σταθμών διοδίων. Το τμήμα Σκάρφεια- Λαμία-Ράχες ανήκει στην κοινοπραξία του Ε-65 για την χρηματοδότηση του νέου αυτοκινητόδρομου Λαμία-Τρίκαλα-Εγνατία (Κεντρική Οδός).

Λόγω της μη παράδοσης των έργων αυτών είναι πιθανό να έχουμε μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις λόγω οικονομικής στέρησης (δεν υπάρχει ούτε ένας σταθμός για την χρηματοδότηση!). Για την αποφυγή ενός τέτοιου δεδομένου κατασκευάζεται σταθμός διοδίων κοντά στις Θερμοπύλες που είναι πιθανό να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες.

Ειδικά το έργο της παράκαμψης Λαμίας είναι ουσιαστικά στην αρχή και κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει. Το Υπουργείο έχει στα πιθανά σχέδια ακόμα και επαναδημοπράτηση του έργου για την απεμπλοκή του. Πιο προχωρημένο είναι το έργο παράκαμψης Στυλίδας αλλά και αυτό παρουσιάζει μεγάλη χρονική απόκλιση.

Τα τμήματα πρέπει βάσει της σύμβασης παραχώρησης να δοθούν στην Κοινοπραξία τον Ιούνιο του 2011 αλλά κάτι τέτοιο πλέον φαντάζει σχεδόν ακατόρθωτο. Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ υποστηρίζει ότι τα έργα σταμάτησαν γιατί το Υπουργείο δεν εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Σημειώνουν ότι το Δημόσιο τους χρωστά από τα έργα του Μαλιακού 24.000.000 ευρώ ενώ οι συνολικές οφειλές φτάνουν τα 70.000.000 ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: