Λευκή πρεμιέρα στα χιονοδρομικά. – Άνοιξαν νωρίς τις πύλες τους τα χιονοδρομικά κέντρα και ελπίζουν και σε λευκή ανάσταση!

ΠΗΓΗ: TA NEA

«Στον Παρνασσό φέτος είναι πολύ δύσκολο να χάσουμε τα λευκά Χριστούγεννα. Από το περασμένο Σαββατοκύριακο που ανοίξαμε για σκι το χιονοδρομικό κέντρο, είχαμε κάθε μέρα από 2.500 κόσμο, αριθμό πρωτόγνωρο για αρχές Δεκεμβρίου. Σπανίως τέτοιες μέρες είχε και τόσα πολλά χιόνια, γι΄ αυτό κι ανάψαμε λαμπάδα στον εορτάζονται Άγιο Σπυρίδωνα…».

Είδαν άσπρη μέρα, στην κυριολεξία! Φανατικοί χιονοδρόμοι ή και εκδρομείς που επισκέφθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα αποζημιώθηκαν για τα καλά: τα 8 από τα συνολικά 29 άνοιξαν τις πύλες τους και τουλάχιστον 29 από τους αναβατήρες τους άρχισαν να πηγαινοέρχονται για να μεταφέρουν τους επίδοξους σκιέρ ώς τις χιονισμένες κορυφές. «Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς φέτος, στις 12 Δεκεμβρίου. Τώρα έχουμε γύρω στους 60 πόντους χιόνι, σχεδόν όλες οι πίστες μας λειτουργούν, το ίδιο και οι 7 από τους 13 αναβατήρες μας που θα τεθούν όλοι πια στη διάθεση του κοινού από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο», λέει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού κ. Πάνος Δρίβας. «Αν ο καιρός πάει φυσιολογικά για την εποχή, αναμένουμε ρεκόρ χιονοδρομικής χρονιάς για την περιοχή μας: από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο, το 2009 είχαμε ρεκόρ χιονοδρόμων, κάναμε σκι μέχρι και τις 17 Μαΐου! Αν καταγραφεί και μέσα στον Δεκέμβριο ανάλογη προσέλευση, η χρονιά που φεύγει θα είναι μία από τις καλύτερες χιονοχρονιές για τον Παρνασσό. Ελπίζουμε ότι και τον υπόλοιπο χειμώνα, Ιανουάριο- Φεβρουάριο, θα τα πάμε καλά, είμαστε μια αξιόπιστη λύση για κάποιον που λαχταρά το βουνό και το σκι. Δεν χρειάζεται να τρέχει στο εξωτερικό…», υποστηρίζει.

Ανάλογο είναι το σκηνικό και στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, το παλαιότερο οργανωμένο της χώρας. Ήδη, από προχθές, σύμφωνα με τον διευθυντή του κ. Αντώνη Ρηγόπουλο, δόθηκαν σε λειτουργία η κεντρική πίστα και το λούκι του. «Για πρώτη ημέρα είχαμε αρκετό κόσμο, γύρω στα 2.000 άτομα. Για μας το χιόνι αυτό ήρθε στην ιδανική στιγμή, δηλαδή λιγότερο από δυο βδομάδες πριν από τις γιορτές, ασυζητητί θα είμαστε κάτασπροι τα Χριστούγεννα! Και τώρα, αυτή τη στιγμή, χιονίζει καλά, το έχει στρώσει σε ύψος 70 πόντων, σε θερμοκρασία μείον δύο βαθμών, με υγρασία 96%. Από τοερχόμενο πια Σαββατοκύριακο, θα λειτουργήσουμε πλήρως, στην πίστα μας μπορούμε να φιλοξενήσουμε ως και 1.900 άτομα ανά ώρα», εξηγεί.

  • «Τα πήγαμε πολύ καλά»

«Λέμε πλέον καλή αρχή!», σχολιάζει με τη σειρά του ο κ. Γιώργος Τσεκούρας, διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, που λειτουργεί από το 1988, στη βορειοδυτική πλευρά του Χελμού, σε υψόμετρο ώς και 2.340. «Με το καλημέρα, τα πήγαμε πολύ καλά: μόλις προχθές ανοίξαμε κι είχαμε πάνω από 2.500 κόσμο, τουλάχιστον οι 1.000 ήταν σκιέρ και οι υπόλοιποι απλοί επισκέπτες, όλος ο κόσμος το χάρηκε! Για 13 Δεκεμβρίου, τέτοιο χιόνι ήταν ό,τι πρέπει, μόνο μια χρονιά στο παρελθόν είχαμε ανοίξει νωρίτερα, στις 6 του μηνός. Η αλήθεια είναι πως για τις γιορτές χρειαζόμαστε περισσότερο, για την ώρα έχει φτάσει στα 80 εκατοστά».

«Επιτέλους, είδαμε ξανά άσπρη μέρα, σε ημερομηνία που το επιζητούσαμε: εν όψει Χριστουγέννων, δηλαδή, θέλαμε κι εμείς μερικές μέρες νωρίτερα το χιόνι ώστε να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται», σημειώνει ο κ. Άκης Ταμπούρης, διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου στα Τρία Πέντε Πηγάδια, που επίσης έκανε εγκαίνια προχθές. «Ο κόσμος που ήρθε ήταν ιδιαίτερα ανυπόμονος, λες και είχε τα σκι κάτω από το κρεβάτι του! Έγινε το έλα να δεις: είχαμε 2.500 χιονοδρόμους, ενώ περιμέναμε τους μισούς! Ήδη, το χιόνι εδώ φτάνει ώς και το 1.10 μ. στην κορυφή, όπου το θερμόμετρο δείχνει μείον έξι βαθμούς. Ως καθαρά βόρειο χιονοδρομικό, θα έχουμε σίγουρα και στις γιορτές άριστης ποιότητας χιονόστρωση», εκτιμά.

«Καθώς είμαστε πάνω από τα 2.000 μέτρα στην αλπική ζώνη, τα φαινόμενα στο Καϊμακτσαλάν πάντοτε είναι πολύ άγρια. Τηρουμένων, ωστόσο, των καιρικών αναλογιών, και για μας ήταν ένα φανταστικό πρώτο Σαββατοκύριακο, δέκα μέρες νωρίτερα από την αντίστοιχη περσινή έναρξη», λέει ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου κ. Χρήστος Καρασαββίδης.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΝ

Φανατικοί χιονοδρόμοι και εκδρομείς που επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο τα χιονοδρομικά κέντρα αποζημιώθηκαν για τα καλά


  • Τιμές για όλα τα γούστα


ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ προσφορές ή και δυνατότητα έκδοσης κάρτας με επίσης ευνοϊκότερους όρους προσφέρουν στους επισκέπτες τους τα περισσότερα από τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα. Πολλά, μάλιστα, προγραμματίζουν και ρεβεγιόν στα λευκά εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Σε γενικές γραμμές, οι τιμές και οι παροχές για τους λάτρεις του χιονιού και του σκι απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια. Ενδεικτικά (την εορταστική περίοδο):

Παρνασσός: Ενήλικοι 30, φοιτητές 25, μαθητές 23 ευρώ.

Καφές στα σαλέ:από 3-5 ευρώ. Ημερήσιαενοικίαση εξοπλισμού σκι: 15 ευρώ.Μάθημα σκι:

30 ευρώ/ώρα.

Καλάβρυτα: από 20-25 ευρώ το ημερήσιο εισιτήριο.

Τρία Πέντε Πηγάδια: ημερήσια είσοδος: από 9-18 ευρώ. Από 2-3 ευρώ οι καφέδες στην καφετέρια.

●Σέλι: 15 ευρώ τα Σαββατοκύριακα, 10 ευρώ τις καθημερινές, για τους σκιέρ.

Καϊμακτσαλάν: στα 17 ευρώ η τιμή της ημερήσιας κάρτας, στα 14 ευρώ για φοιτητές.

  • Λίφτινγκ και νέες παροχές


ΣΕ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ των χώρων τους, αλλά και σε προσθήκες νέου εξοπλισμού προχώρησαν αρκετά από τα χιονοδρομικά κέντρα με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. «Από φέτος βάλαμε χιονοπαγίδες, δηλαδή ξύλινους φράχτες στα σημεία όπου η χιονοθύελλα μάς έπαιρνε το χιόνι, ενώ τώρα το συσσωρεύει. Ολοκληρώσαμε και την απομάκρυνση πετρών, για την εξομάλυνση της πίστας μας. Διαθέτουμε πλέον και πολυήμερα εισιτήρια ανοιχτών ημερομηνιών, λειτουργούμε και την έκδοση εισιτηρίων μέσω Ίντερνετ, που σημαίνει πως αποτελούν παρελθόν οι ουρές στα εκδοτήριά μας», λέει για τον Παρνασσό ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου κ. Δρίβας. Με ασφαλτοστρωμένα πάρκινγκ υποδέχονται πλέον το κοινό σε Σέλι και Καλάβρυτα.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: