Καταργείται η θητεία σε Ναυτικό και Αεροπορία. – Την πλήρη κατάργηση, σε δύο χρόνια από σήμερα, της στρατιωτικής θητείας σε Ναυτικό και Αεροπορία προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των στρατιωτών θα μειώνεται συνεχώς σε κάθε σειρά κατάταξης, έτσι ώστε σε δύο χρόνια ένα καταργηθεί τελείως η θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία.

Μάλιστα, από την επόμενη σειρά και μετά, θα επιλέγονται μόνο όσοι στρατεύσιμοι έχουν τα τυπικά προσόντα που εξυπηρετούν διάφορες ανάγκες του στρατού, όπως γιατροί, μετεωρολόγοι, οδηγοί, κτλ.

Παράλληλα, ο χρόνος θητείας θα παραμείνει ο ίδιος, με εξαίρεση όσοι στρατεύσιμοι του Ναυτικού και της Αεροπορίας υπηρετούν σε ομάδες προκάλυψης του Στρατού Ξηράς. Γι’ αυτούς θα ισχύει η 9μηνη θητεία του Στρατού Ξηράς.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε πως πλέον η κατάταξη και η τοποθέτηση των νεοσύλλεκτων σε όπλα, σώματα και ειδικότητες θα γίνεται με βάση τα τυπικά τους προσόντα. Όσοι δηλαδή είναι κάτοχοι πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτοριών θα τοποθετούνται αναλόγως της επιστημονικής ειδικότητας τους, ενώ στις μονάδες θα καλύπτουν μόνο τις ανάγκες που αφορούν στο αντικείμενο τους.

Αλλαγές και στην ιεραρχία

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», θα αλλάξει και ο νόμος περί ιεραρχίας και προαγωγών, καθορίζει την πορεία της καριέρας των αξιωματικών, τη μισθολογική τους εξέλιξη και το χρόνο συνταξιοδότησής τους.

Μάλιστα, το υπουργείο προσανατολίζεται και σε μια δεύτερη επετηρίδα όσων δεν προάγονται σε βαθμό αλλά λαμβάνουν μισθολογική αύξηση. Όσοι μπαίνουν σε αυτήν την επετηρίδα δεν έχουν δικαίωμα αποστράτευσης μέχρι να συμπληρώσουν τα 35 χρόνια υπηρεσίας.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: