Δημόσιο: Νέες ρυθμίσεις στις προσλήψεις. – Οι αλλαγές στη διαδικασία των προσλήψεων βάζουν στον πάγο 4.700 θέσεις.


 

Αλλαγές σε δύο φάσεις στις διαδικασίες και τα κριτήρια προσλήψεων φέρνει η κυβέρνηση, προωθώντας άμεσα νομοθετική ρύθμιση για ορισμένες βασικές τροποποιήσεις του συστήματος και στη συνέχεια, έπειτα από διάλογο με όλους τους εμπλεκομένους, θα προχωρήσει και στην κατάρτιση ενός νέου νόμου στη βάση του νόμου 2190 του 1994.

Σε πρώτη φάση και μέχρι την ψήφιση της ρύθμισης αποφασίστηκε να ανασταλούν όλες οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, οι οποίες ανακοινώθηκαν ή δημοσιεύθηκαν μετά τις 4 Οκτωβρίου και για τις οποίες δεν είχε αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ζητώντας από το ΑΣΕΠ και από τους δήμους να σταματήσουν κάθε διαδικασία.

Όπως ωστόσο διευκρινίστηκε σε νέα συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ δεν θα παγώσουν μόνο οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού και οι θέσεις μερικής απασχόλησης, που εγκρίνονται σταδιακά από την ανεξάρτητη Αρχή και είχε ανακοινωθεί πως θα μπορούσαν να αρχίσουν να καλύπτονται από την 1η Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως δεν θα καταρτιστεί καμία νέα σύμβαση έργου, ενώ όσες λήγουν το επόμενο διάστημα δεν θα ανανεώνονται. Σε περίπτωση που οι φορείς έχουν ανάγκη από προσωπικό μέχρι να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό, θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα μόνο για πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου διάρκειας έως 8 μηνών και να εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή.

Στην αναστολή των προσλήψεων εμπίπτουν τρεις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ (για νοσοκομεία, διάφορους φορείς και προσωπικό της ίδιας της Αρχής), η προκήρυξη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθώς και αρκετές προκηρύξεις δήμων που είχαν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ ή είχαν μόλις εκδοθεί οι σχετικές προκηρύξεις, δηλαδή συνολικά πάνω από 4.700 θέσεις.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: