Από 1ης Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. – 7.400 θέσεις για 32 προγράμματα.

  • ΠΗΓΗ: TA NEA

Από 1 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2009 το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) θα δεχθεί τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων για τα 6 προπτυχιακά και 26 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 70.000 υποψήφιοι ετοιμάζονται να υποβάλουν αιτήσεις διεκδικώντας μια θέση στα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Φέτος προσφέρονται στους υποψηφίους 7.400 θέσεις σε 32 συνολικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Ειδικότερα, 4.200 θέσεις φοιτητών θα διατεθούν για τα 6 προπτυχιακά προγράμματα και 3.200 για 26 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Αποφασίστηκε η δημιουργία 320 επιπλέον (10%) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίες θα προορίζονται αποκλειστικά για μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ, τα οποία δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης). Αποφασίστηκε, επίσης, ο συνολικός αριθμός θέσεων των προπτυχιακών φοιτητών που εμπίπτουν στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε 126, για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011. Η υποβολή αιτήσεων για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΕΑΠ για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 θα γίνει ηλεκτρονικά από 1 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2009. Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία (κλήρωση). Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής για ένα μόνο πρόγραμμα.

Η προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Για την απόκτηση πτυχίου απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση τουλάχιστον 12 Θεματικών Ενοτήτων (Θ.Ε.) σε 4 έτη.

Το ΕΑΠ είναι το μοναδικό δημόσιο πανεπιστήμιο που έχει δίδακτρα τα οποία είναι 700 ευρώ ανά Θ.Ε. στα προπτυχιακά προγράμματα και 850 ευρώ στα μεταπτυχιακά. Έτσι, για να αποκτήσει κανείς πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης απαιτούνται 8.400

ευρώ.

Σε όλους τους αποφοίτους των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών δίνεται το δικαίωμα να διεκδικούν θέσεις στο κλάδο ΠΕ Διοικητικού και/ή Οικονομικού σε φορείς του Δημόσιου Τομέα (ΦΕΚ 315 Α/ 31-12-2003). Επιπρόσθετα, οι απόφοιτοι του προγράμματος σπουδών Πληροφορική μπορούν να διοριστούν στον κλάδο ΠΕ Πληροφορικής και οι απόφοιτοι του προγράμματος Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες στον κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος.

ΤΑ ΝΕΑ on line

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στο ΕΑΠ εδώ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: