ΥΓΕΙΑ: ΦΟΝΙΚΗ ΛΟΙΜΩΞΗ – Μικρόβιο σκότωσε τέσσερα νεογνά στο «Αλεξάνδρα».

ΤΕΣΣΕΡΑ πρόωρα βρέφη έχασαν τη ζωή τους από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που εκδηλώθηκε στη μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ενώ άλλα τρία είναι φορείς του συγκεκριμένου μικροβίου με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται σε ξεχωριστό χώρο ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά.

Ειδικότερα, το μικρόβιο serratia είναι αυτό που ευθύνεται για τον θάνατο των τεσσάρων βρεφών που κατάληξαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και στις αρχές Οκτωβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), παρουσίασαν βαριά σηπτική εικόνα και παρά τη χορήγηση κατάλληλης αντιμικροβιακής αγωγής, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τα κρατήσουν στη ζωή.

Καθησυχάζουν
Ωστόσο, καθησυχαστικοί είναι οι γιατροί για την κατάσταση και την πορεία της υγείας των τριών νεογνών που βρίσκονται σε απομόνωση, καθώς παρ΄ όλο που είναι φορείς δεν νοσούν κλινικά. Όπως προκύπτει από την ίδια ανακοίνωση, οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού επισκέφθηκαν συστηματικά τους χώρους του Νεογνολογικού Τμήματος σε συνεργασία με τον διευθυντή αυτού καθώς και την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, έκριναν ικανοποιητικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί και επεσήμαναν την αναγκαιότητα της συστηματικής εφαρμογής κανόνων υγιεινής των χεριών, τη σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση των χώρων, την απομόνωση των περιστατικών και τη φροντίδα των νεογνών που νοσούν ή είναι φορείς από αποκλειστικό προσωπικό.

Ωστόσο, με εντολή της υπουργού Υγείας κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, κλιμάκιο επιστημόνων επισκέφθηκε και χτες το Νοσοκομείο, όπου και διαπίστωσαν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο δεδομένου πως «αυτήν τη στιγμή κανένα νεογνό δεν νοσεί από το παθογόνο μικρόβιο serratia ενώ παρακολουθούνται προσεκτικά για εκδήλωση λοιμώξεως και τα υπόλοιπα νεογνά».

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: