Σεισμός στη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο. – Η νέα γέφυρα της πόλης διαθέτει την πιο προηγμένη αντισεισμική τεχνολογία στον κόσμο. (Δείτε video)


Η νέα αντισεισμική γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο χτίζεται δίπλα στην παλιά, η οποία θα γκρεμιστεί.

Την πιο προηγμένη αντισεισμική τεχνολογία στον κόσμο διαθέτει η νέα γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο Βay Bridge, η οποία θα ολοκληρωθεί το 2013 με προγραμματισμένη διάρκεια ζωής 150 ετών.

Η νέα γέφυρα θα αντικασταστήσει το ανατολικό τμήμα της ήδη υπάρχουσας Bay Bridge, κομμάτι της οποίας είχε πέσει στο σεισμό των 6,9 ρίχτερ τον Οκτώβριο του 1989 (στην κάτω  φωτογραφία).

Η γέφυρα, μήκους 13,5 χιλιομέτρων, ενώνει το Σαν Φρανσίσκο με το Όκλαντ και το Μπέρκλεϊ και χωρίζεται στη μέση από ένα τεχνητό νησί. Χτίσθηκε το 1936 και μαζί με την Golden Gate Bridge στην απέναντι άκρη του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο συνέβαλε στην έξοδο των ΗΠΑ από την οικονομική κρίση της εποχής.

Καθημερινά, περισσότερα από 280.000 οχήματα διασχίζουν την Bay Bridge.

Η κατασκευή του νέου τμήματος ξεκίνησε το 2002 αλλά η ολοκλήρωσή του καθυστέρησε λόγω οικονομικών προβλημάτων. Το τελικό κόστος του εγχειρήματος υπολογίζεται στα 5,5 δισ. δολάρια.

Το καινούργιο κομμάτι της γέφυρας χτίζεται παράλληλα με το παλιό, το οποίο θα γκρεμιστεί όταν το νέο ανοίξει στην κυκλοφορία.

Το δυτικό τμήμα, θα παραμείνει το ίδιο, αλλά ενισχυμένο με με νέα αντισεισμικά υλικά.

Στην ιστοσελίδα του έργου, τρισδιάστατα βίντεο δείχνουν την κατασκευή της γέφυρας, ενώ εντυπωσιακές προσομειώσεις εξηγούν την αναμενόμενη συμπεριφορά της σε ώρα μεγάλου σεισμού.

Δείτε το βίντεο της προσομείωσης ενός καταστροφικού σεισμού στη γέφυρα.

Ως γνωστό, η περιοχή του Σαν Φρανσίσκο θεωρείται από τις πιο σεισμογενείς στον πλανήτη με προβλέψεις για σεισμό μεγέθους 7 ρίχτερ στα επόμενα 30 χρόνια. Η γέφυρα κατασκευάζεται για να αντέξει σε έναν καταστροφικό σεισμό με τη χρήση νέων υλικών και αντισεισμικών τεχνολογιών.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: