Πανελλαδικές Εξετάσεις: κλειδί το έκτο μάθημα. – Διαβατήριο για ΑΕΙ το 6ο μάθημα – Παίζει καταλυτικό ρόλο στη συνολική βαθμολογία.


Καθώς ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΠΘ η εξεταστέα ύλη για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2010, οι πάνω από 70.000 μαθητές της Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄), καθώς και οι περίπου 15.000

– 20.000 απόφοιτοι που ετοιμάζονται πάλι να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές πρέπει να γνωρίζουν ότι η έγκαιρη επιλογή του 6ου μαθήματος είναι διπλά κρίσιμη, καθώς από τη μια καθορίζει το δεύτερο πεδίο που θα δηλώσει κάθε υποψήφιος και από την άλλη παίζει καταλυτικό ρόλο στη συνολική βαθμολογία, άρα στην επιτυχία του υποψηφίου. Στα πλαίσια αυτά, «ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν σήμερα όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι και των τριών κατευθύνσεων στην επιλογή τους. Αυτό που οφείλουν να λάβουν υπόψη τους οι υποψήφιοι είναι οι άνισες επιδόσεις που καταγράφονται στο 6ο μάθημα επιλογής, με αποτέλεσμα άλλοι υποψήφιοι να ευνοούνται και άλλοι να αδικούνται ανάλογα με το μάθημα που επιλέγουν, όπως με σαφήνεια φάνηκε στις Πανελλήνιες των τελευταίων χρόνων.

  • Θεωρητική Κατεύθυνση

Οι πάνω από 35.000 υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης αν ενδιαφέρονται μόνο για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο έχουν μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα Αρχαία Ελληνικά (1,3) και την Ιστορία Κατεύθυνσης (0,7) και μπορούν να επιλέξουν ως έκτο μάθημα όποιο από τα τέσσερα μαθήματα Γενικής Παιδείας θέλουν. Αν ενδιαφέρονται να συνδυάσουν το 1ο και το 2ο ή το 1ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, τότε πρέπει να επιλέξουν ως έκτο μάθημα τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας. Αν ενδιαφέρονται να συνδυάσουν το 1ο και το 3ο Επιστημονικό Πεδίο, τότε πρέπει να επιλέξουν ως έκτο μάθημα τη Βιολογία Γενικής Παιδείας.

  • Θετική κατεύθυνση

Οι πάνω από 10.000 υποψήφιοι της Θετικής Κατεύθυνσης αν ενδιαφέρονται για το 2ο ή το 3ο ή το 4ο Επιστημονικό Πεδίο έχουν μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τη Βιολογία (1,3) και τη Χημεία Κατεύθυνσης (0,7) και μπορούν να επιλέξουν όποιο από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας θέλουν. Για το 5ο Επιστημονικό Πεδίο έχουν μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας (1,3) και το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (0,7) τα οποία είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν ως 6ο και 7ο μάθημα αντίστοιχα.

Αν ενδιαφέρονται να συνδυάσουν κάποιο από τα παραπάνω πεδία με το 1ο Επιστημονικό Πεδίο είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν ως έκτο μάθημα την Ιστορία Γενικής Παιδείας.

  • Τεχνολογική Κατεύθυνση

Οι περίπου 40.000 υποψήφιοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (απόφοιτοι και τελειόφοιτοι), αν ενδιαφέρονται για το 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο ή για ένα από αυτά τότε έχουν μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα Μαθηματικά (1,3) και τη Φυσική Κατεύθυνσης (0,7) και μπορούν να επιλέξουν ως έκτο μάθημα όποιο από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας επιθυμούν. Η διεκδίκηση τμημάτων του 1ου Επιστημονικού Πεδίου ή του 3ου Επιστημονικού Πεδίου αλλάζει το έκτο μάθημα το οποίο γίνεται υποχρεωτικά Ιστορία Γενικής Παιδείας στην πρώτη περίπτωση και Βιολογία στη δεύτερη και μειώνει και τους συντελεστές. Για το 5ο Επιστημονικό Πεδίο έχουν μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας (0,7) και το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (1,3), τα οποία είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν ως έκτο και έβδομο μάθημα αντίστοιχα.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: