Μπέιμπι σίτινγκ για σκυλιά! – Παίζουν, κολυμπούν, κάνουν φιλίες και… συνοικέσια σε ειδικά πάρκα στην Αθήνα – «Πάω τον σκύλο στον παιδότοπο»,.


Ο Στέφανος Μυλωνάς ιδιοκτήτης του  «Ρuppies Ρarks» τονίζει ότι ο xώρος λειτουργεί και ως... γραφείο συνoικεσίων. «Πολλοί ιδιοκτήτες θέλουν το σκυλί τους να ζευγαρώσει με μια συγκεκριμένη ράτσα. Έχουμε μια  βάση δεδομένων πολύ μεγάλη και μπορούν  να επιλέξουν τον σύντροφό τους»

«Πριν από λίγο καιρό φιλοξενούσαμε ένα σκυλί για περίπου δύο εβδομάδες γιατί ο ιδιοκτήτης του πήγε διακοπές. Όταν επέστρεψε και πήρε το σκυλί πάλι στο σπίτι, εκείνο το έσκαγε και ερχόταν σε μας για να παίξει με τα άλλα σκυλιά».

O κ. Νίκος Καρακαλπάκης είναι ο ιδιοκτήτης ενός από τα δύο dog΄s cafe ή αλλιώς πάρκα σκυλιών και περιγράφει τη σχέση που αναπτύσσουν τα ζώα που φιλοξενούν με τον χώρο. Το «Dog΄s style», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Βούλας και ανήκει στον κ. Καρακαλπάκη, είναι ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα που άρχισε να προσφέρει υπηρεσίες dog sitting: «Η ιδέα ανήκει στους πρώτους ιδιοκτήτες, τον Γιάννη Απόκοτο και τον Στέφανο Μυλωνά. Όταν άνοιξαν το δεύτερο dog΄s cafe στο Μαρούσι, ανέλαβα να συνεχίσω τη λειτουργία του πάρκου μιας και ήταν κάτι που είχε να κάνει με τη δουλειά μου, αφού είμαι εκπαιδευτής σκυλιών και φυσικά με ευχαριστούσε. Στην ίδια λογική συνεχίζει να υπάρχει ο χώρος, ο οποίος εξυπηρετεί κυρίως εκείνους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση γύρω από την περιοχή». Το «Dog΄s style» επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά 20-30 σκυλιά, τα οποία χρησιμοποιούν τον χώρο ως παιδικό σταθμό, αφού οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν για αρκετές ώρες: «Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να έχουν ένα κατοικίδιο στο σπίτι- σκυλί οι περισσότεροι – αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν το επιχειρούν. Εμείς τους προσφέρουμε αυτή τη δυνατότητα, αφού είμαστε ανοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Έτσι μπορούν να είναι σίγουροι ότι το ζώο βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον». Ο κ. Καρακαλπάκης εξηγεί ότι για να αναλάβει το πάρκο τη φροντίδα του σκυλιού θα πρέπει αυτό να είναι τουλάχιστον τεσσάρων μηνών και να είναι εμβολιασμένο: «Συνεργαζόμαστε με κτηνίατρο, αλλά φροντίζουμε όσα ζώα μπαίνουν να πληρούν βασικές προϋποθέσεις για να διαφυλάξουμε την υγεία και των υπόλοιπων σκυλιών». Το πάρκο που διατηρεί ο κ. Νίκος Καρακαλπάκης δεν είναι μόνο ένας παιδότοπος σκυλιών, αλλά λειτουργεί και ως ξενοδοχείο: «Πολλοί από τους πελάτες μας, όταν θέλουν να απουσιάσουν για μεγάλο διάστημα, μας τα αφήνουν και τα παίρνουν όταν επιστρέψουν. Ο χώρος μας δηλαδή λειτουργεί και ως πανσιόν».

Αυτή την εξυπηρέτηση στους ιδιοκτήτες προσφέρει και το πάρκο που λειτουργεί στο Μαρούσι, υπό την επίβλεψη των δύο εκπαιδευτών σκυλιών και δημιουργών του χώρου, του Γιάννη Απόκοτου και του Στέφανου Μυλωνά. «Η φροντίδα, καθώς και η εκπαίδευση των σκυλιών είναι η δουλειά μας, για τον λόγο αυτό σκεφτήκαμε να προσφέρουμε κάποιες ακόμη υπηρεσίες. Άλλωστε δεν χρειαζόταν κάτι άλλο να κάνουμε, αφού όταν εκπαιδεύουμε ένα σκυλί μπορούμε να συνεχίσουμε να το φιλοξενούμε», τονίζει ο κ. Μυλωνάς. Έτσι δημιουργήθηκε το « Ρuppies Ρarks » που λειτουργεί και ως χώρος εκπαίδευσης και ως παιδικός σταθμός για σκυλιά: «Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες είναι εργαζόμενοι και έχουν μεγάλο πρόβλημα στο πού θα αφήσουν το σκυλί τους, αφού οι ώρες μακριά από το σπίτι είναι πολλές. Το ζώο εδώ θα περάσει ευχάριστα, θα παίξει με τα άλλα σκυλιά, θα κολυμπήσει και θα κάνει φιλίες». Το πάρκο πολλές φορές λειτουργεί και ως γραφείο συνοικεσίων, αφού, όπως λέει ο κ. Στέφανος Μυλωνάς, «πολλοί ιδιοκτήτες θέλουν το σκυλί τους να ζευγαρώσει με μια συγκεκριμένη ράτσα. Έχουμε μια βάση δεδομένων πολύ μεγάλη και μπορούν να επιλέξουν τον σύντροφό τους».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ

«Συνεργαζόμαστε με κτηνίατρο και φροντίζουμε όσα ζώα έρχονται να πληρούν βασικές προϋποθέσεις υγείας και να είναι εμβολιασμένα»


«Έγινε πιο κοινωνικό»

Η ΙΝΑ ΚΕΛΛΗ είναι ιδιοκτήτρια της Gapi, ενός σκυλιού ράτσας greyhound. Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά το Dog΄s cafe «Ρuppies Ρarks», το οποίο βρίσκεται στη γειτονιά της, στο Μαρούσι. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που θεωρεί τον εαυτό της τυχερό, αφού η απόσταση που απαιτείται για να διανύσει μέχρι εκεί είναι αρκετά μικρή. Όπως λέει η ίδια,«είναι αρκετά οργανωμένο πάρκο και πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να πάω το σκυλί μέχρι εκεί. Ιδιαίτερα τα πρωινά έρχεται το βαν για να το μεταφέρει στο πάρκο και πηγαίνω εγώ- αν μπορώ- και το παίρνω το απόγευμα». Η κ. Κέλλη ισχυρίζεται ότι δεν είναι μόνο ο χρόνος που εξοικονομεί από το dog sitting, αφού υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για το σκυλί και αυτό είναι το πιο σημαντικό: «Πρωτεύον είναι ο χώρος να καλύπτει τις ανάγκες του και όχι τις δικές μου. Αν και δεν είναι ένα φοβικό σκυλί, εντούτοις η προσωπικότητά του έχει βελτιωθεί. Νομίζω ότι το έχω γλιτώσει από τη μελαγχολία. Παρατηρώ ότι έχει αλλάξει η συμπεριφορά του σε σχέση με τους ανθρώπους, είναι πιο κοινωνικό και βέβαια λειτουργεί θετικά απέναντι στα υπόλοιπα σκυλιά, τα οποία πιθανόν είναι ντροπαλά ή έχουν πρόβλημα προσαρμοστικότητας».

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: