Τηλεοράσεις Ρlasma σε… πτώση τιμών. – Οι αλυσίδες ρίχνουν το κόστος για χάρη του τζίρου.


Τηλεοράσεις με μικρότερες τιμές και μεγαλύτερες διαστάσεις οθόνης ρίχνουν στην αγορά οι αλυσίδες ηλεκτρονικών και πληροφορικής, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τον τζίρο τους.
Με σύμμαχο την τεχνολογία που εξελίσσεται με αλματώδεις ρυθμούς, το κόστος αγοράς μιας τηλεόρασης Ρlasma ή LCD υψηλής ευκρίνειας έχει μειωθεί κατακόρυφα, ειδικά στα μοντέλα με διαστάσεις από 42 ίντσες έως και πάνω από 50, τα οποία κερδίζουν σταθερά έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα το κόστος αγοράς μιας τηλεόρασης Ρlasma με διαγώνιο 50 ίντσες που υποστηρίζει εικόνα υψηλής ευκρίνειας (Full ΗD, 1080p) αρχίζει ακόμα και κάτω από τα 800 ευρώ, ενώ για ένα μοντέλο αντιστοίχων δυνατοτήτων η τιμή πριν από λίγα χρόνια ήταν σχεδόν δεκαπλάσια! Όπως αναφέρουν μάλιστα στελέχη αλυσίδων αλλά και εισαγωγέων, η κάθετη πτώση των τιμών στα μεγαλύτερα μοντέλα στρέφει ολοένα και περισσότερους καταναλωτές προς αυτά, καθώς το κόστος αγοράς δεν είναι πλέον απαγορευτικό.

Αντίστοιχες μειώσεις ισχύουν και για τα μοντέλα τεχνολογίας LCD, όπου μπορεί κανείς να βρει τηλεοράσεις με διαγώνιο 40 ιντσών, το κόστος των οποίων αρχίζει περίπου από τα 600 ευρώ. Όσο για μικρότερες τηλεοράσεις, το κόστος αγοράς αρχίζει ακόμα και κάτω από τα 150 ευρώ για μοντέλα 20 ιντσών.

Προκειμένου να κάνουν τις προσφορές τους ακόμα πιο δελεαστικές, οι εταιρείες συνοδεύουν την τηλεόραση με πακέτα Ηome Cinema, DVD Ρlayers ή- για τα πιο ακριβά μοντέλα – βιντεοκάμερες και παιχνιδομηχανές. Το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται τα μοντέλα τεχνολογίας LΕD, τα οποία υπόσχονται ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας στις τηλεοράσεις LCD.

  • Πράσινη κατασκευή

Πάντως, όπως αναφέρουν στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τηλεοράσεων, πέρα από την τιμή και τις τεχνολογικές δυνατότητες, ακόμα ένα στοιχείο που ενδιαφέρει τους καταναλωτές είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και γενικότερα η πράσινη κατασκευή των τηλεοράσεων. Για τον λόγο αυτό, οι εταιρείες όχι μόνο διαθέτουν στην αγορά μοντέλα με χαμηλότερες απαιτήσεις σε ενέργεια, αλλά φροντίζουν να διαφημίζουν ότι η κατασκευή τους έγινε με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

  • Και προσεχώς 3D

Η εξέλιξη που αναμένεται να αλλάξει άρδην το τοπίο στις τηλεοράσεις είναι η απεικόνιση τρισδιάστατων εικόνων. Ήδη σε διεθνείς εκθέσεις τεχνολογίας οι μεγάλοι παίκτες του χώρου έχουν παρουσιάσει μοντέλα που- με ή χωρίς ειδικά γυαλιά- απεικονίζουν τρισδιάστατες εικόνες μέσα από δίσκους τεχνολογίας Βlu Ray. Το πιο φιλόδοξο σχέδιο πάντως είναι να μεταδώσουν τρισδιάστατα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, μια εξέλιξη που, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά εκτινάσσοντας τις πωλήσεις.

ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Ρlasma ή LCD αντίστοιχων δυνατοτήτων η τιμή πριν από λίγα χρόνια ήταν σχεδόν δεκαπλάσια!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: