ΙΝΤΕΡΝΕΤ – ΧΑΚΕΡ: Χιλιάδες κωδικοί του Hotmail στη φόρα.


Η Microsoft αναγκάστηκε να αποκλείσει την πρόσβαση σε χιλιάδες λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, του γνωστού Hotmail, επειδή χάκερς έσπασαν του κωδικούς ασφαλείας και τους δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο.

«Πληροφορηθήκαμε ότι ορισμένοι κωδικοί πελατών του Windows Live Hotmail υπεκλάπησαν  με τη μέθοδο του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing) και δημοσιοποιήθηκαν σε μια ιστοσελίδα», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η μέθοδος του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» χρησιμοποιείται από τους πειρατές που προσπαθούν να παραπλανήσουν του χρήστες του Ίντερνετ ώστε να δώσουν οικειοθελώς προσωπικά στοιχεία τους ή να κατεβάσουν στους υπολογιστές τους κακόβουλα προγράμματα.

  • Συμβουλές για τους χρήστες


Μία από τις τεχνικές είναι η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων που υπόσχονται στους παραλήπτες ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αποκαλυπτικές φωτογραφίες διασημοτήτων ή και σε νόμιμες ιστοσελίδες.

«Πήραμε μέτρα για να εμποδίσουμε την πρόσβαση σε όσους λογαριασμούς εκτέθηκαν και για να βοηθήσουμε τους χρήστες να ανακτήσουν τους λογαριασμούς τους», προσθέτει η Microsoft η οποία υποστηρίζει ότι πληροφορήθηκε το πρόβλημα το Σαββατοκύριακο.

Η εταιρεία συμβουλεύει τους χρήστες να προσέχουν πολύ πριν ανοίξουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, εάν δεν γνωρίζουν την προέλευσή του.

Επίσης, συνιστά να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους αντιβιοτικά προγράμματα και να αλλάζουν τους κωδικούς ασφαλείας κάθε τρεις μήνες.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: