Παπούτσι κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν – Ενας φοιτητής εκσφενδόνισε ένα παπούτσι κατά του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε φοιτητές του πανεπιστημίου Bilgi στην Κωνσταντινούπολη.Παπούτσι κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν

Το αθλητικό παπούτσι δεν βρήκε τον στόχο του και το προσωπικό ασφαλείας μετέφερε τον δράστη έξω από το αμφιθέατρο του πανεπιστημίου.Ο φοιτητής κατέβηκε τρέχοντας τα έδρανα φωνάζοντας «ΔΝΤ, έξω από την Τουρκία» προς τον Ντομινίκ Στρος-Καν που ολοκλήρωνε εκείνη την ώρα την παρέμβασή του .

Στη συνέχεια πέταξε ένα άσπρο αθλητικό παπούτσι κατά του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, ο οποίος παρέμεινε ήρεμος και χαμογελαστός.

Ο φοιτητής συνοδευόταν από μια ομάδα συμφοιτητών του που προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν ένα πανώ φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία κατήγγελλαν «συμπαιγνία» ανάμεσα στο ΔΝΤ και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαπραγματεύεται εδώ και έναν χρόνο νέο δάνειο με το ΔΝΤ, το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει προηγούμενο δάνειο που χορηγήθηκε το 2005 και το οποίο επέτρεψε στην Τουρκία να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση κατά την κρίση του 2001.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ιδιωτικού πανεπιστημίου Bilgi, τον Χαλίλ Γκιουβέν, πρόκειται για μια φυσιολογική διαμαρτυρία, προερχόμενη από έναν φοιτητή δημόσιου πανεπιστημίου.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τις ετήσιες γενικές συνελεύσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: