Πόλεμος προσφορών για το netbook – Πολυμηχανήματα, «ποντίκια», οθόνες και πληκτρολόγια είναι ορισμένα από τα δώρα που προσφέρουν οι αλυσίδες στοχεύοντας τα πρωτάκια του Γυμνασίου και τα κουπόνια τους.

Οι πολλές εναλλακτικές λύσεις για την επιλογή μοντέλου μαθητικού netbook αλλά και καταστήματος για την προμήθειά του έχουν οδηγήσει μέσα σε λίγες ημέρες την αγορά σε πόλεμο δώρων και προσφορών.

Φούντωσε ο πόλεμος των προσφορών και των δώρων που θα συνοδεύουν το μαθητικό netbook τις δύο προηγούμενες ημέρες και κορυφώνεται άμεσα, καθώς από σήμερα οι 126.000 μαθητές της Α΄ Γυμνασίου θα σπεύσουν να εξαργυρώσουν το κουπόνι τους.

Ηδη οι αλυσίδες καταστημάτων λιανικής ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων ειδών νέας τεχνολογίας με μια αστραπιαία αντίδραση, αφουγκραζόμενες τα μηνύματα της αγοράς, «γεφύρωσαν» την όποια- μεγάλη ή μικρή- διαφορά μεταξύ των τιμών «βιτρίνας» των απλών και των μαθητικών netbooks, στην προσπάθειά τους να κάνουν πιο ελκυστική την εξαργύρωση των κουπονιών και να συγκεντρώσουν όσο μπορούν περισσότερο από το μερίδιο των μαθητών.

Εκτός βέβαια από τις αλυσίδες αυτές, που άνοιξαν έναν χορό προσφορών, στο παιχνίδι μπαίνουν και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έμμεσα ή άμεσα. Ηδη η Wind με χθεσινή της ανακοίνωση παρουσίασε την προσφορά της, ενώ αναμένονται και σχετικές κινήσεις από τους υπολοίπους.

Σε γενικές γραμμές, οι προσφορές και τα δώρα περιλαμβάνουν επιπλέον εξοπλισμό, όπως εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, εξωτερικά DVD, ηχεία, «ποντίκια», ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, μνήμες flash usb sticks, λογισμικό και δωρεάν συνδέσεις Ιnternet.

Ετσι, με ανακοίνωσή της η Ρublic από σήμερα εκτός από σετ εξωτερικών ηχείων, «ποντίκι» και τσάντα μεταφοράς προσφέρει με την αγορά του μαθητικού netbook και ένα πολυμηχάνημα (εκτυπωτήςφαξ- φωτοτυπικό) ή ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και δωρεάν αντικατάσταση της συσκευής σε περίπτωση προβλήματος για όσο καιρό μείνει προς επισκευή. Παράλληλα το netbook θα έχει τριετή εγγύηση.

Η αλυσίδα Πλαίσιο προσφέρει για κάθε υπολογιστή μια 9μηνη σύνδεση Vodafone Μobile Βroadband, αξίας ως και 200 ευρώ ή μια δωρεάν «σουϊτα» εφαρμογών (το Οffice 2007 standard edition) και δυνατότητα αναβάθμισης στο νέο λειτουργικό σύστημα Windows 7. Ακόμη για ορισμένα μοντέλα προσφέρει και ένα εξωτερικό DVD ανάγνωσης- εγγραφής.

Η αλυσίδα Γερμανός προσφέρει δώρα αξίας από 120 ως 200 ευρώ, περίπου, ανάλογα με το μοντέλο υπολογιστή που θα επιλέξει ο μαθητής. Σε αυτά περιλαμβάνονται πολυμηχάνημα, εξωτερικό DVD, ηχεία ποντίκι, θήκη μεταφοράς κ.λπ. Η Μultirama εκτός από τα προαναφερόμενα δώρα προσφέρει δωροεπιταγές αξίας 100 ευρώ για μαθήματα υπολογιστή ή αγγλικών. Η Saturn προσφέρει δωροκάρτα αξίας 30 ως 100 ευρώ, δωρεάν εκπαίδευση χρήσης υπολογιστή ή ένα πολυμηχάνημα. Η Μedia Μarkt προσφέρει ένα USΒ stick με όλα τα σχολικά βοηθήματα της Α΄ Γυμνασίου, ενώ ο Κωτσόβολος προσφέρει πακέτο αξεσουάρ αξίας 50 ευρώ και 20% έκπτωση για άλλες αγορές που θα γίνουν στο κατάστημα.

Παρόμοιους συνδυασμούς παρέχουν η Ηλεκτρονική Αθηνών, η Ράδιο Κορασίδης, η Εuronics και η Εlectron. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Wind συμμετέχει στο πρόγραμμα με δύο μοντέλα υπολογιστών. Με το ένα μοντέλο ο μαθητής θα πάρει δωρεάν μια επίπεδη LCD οθόνη 19 ιντσών, ασύρματο ποντίκι και ασύρματο πληκτρολόγιο, ενώ με το δεύτερο μοντέλο θα πάρει δώρο ένα πολυμηχάνημα, ασύρματο ποντίκι και ασύρματο πληκτρολόγιο.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: