ΑΘΗΝΑ: Πώς Θα Είναι Η Λυρική/Βιβλιοθήκη Του Ρέντσο Πιάνο;

204413856_007-snfcc

Ετούτα τα σχέδια κυκλοφοράνε καιρό στα Ίντερνετς, αλλά το σπιτόσκυλο τώρα τα θυμήθηκε, και σπεύδει να στα δείξει. Είναι προσχέδια της Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης που θα φτιάξει ο Ρέντσο Πιάνο στο Φάληρο με λεφτά του Ιδρύματος Νιάρχου, από αυτά που σκαρώνονται για να έχει λίγο χρώμα ο φάκελος, αλλά σου δίνουν μιαν εικόνα για το πώς θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, έστω πρωτογενή. Αν το σπιτόσκυλο κατάλαβε καλά, και δεν είναι και πολύ εξοικειωμένο με την αφαιρετική σχεδιαστική γλώσσα των αρχιτεκτόνων, βλέπουμε δυο κτίρια με μια πλατεία ανάμεσά τους, τα οποία μοιάζουν σαν να υψώνονται απ’ το έδαφος σα λοφάκια, ή σαν κύματα. Το ψηλότερο μέρος τους είναι από την πλευρά της θάλασσας, και δεν ξεπερνά τους 5-6 ορόφους. Τα κτίρια είναι απλωμένα σχετικά, έχουνε το πάρκινγκ απ’ την πλευρά της Συγγρού, κι έχουν από πάνω κι ένα κόλπο με ηλιακούς συλλέκτες που ακολουθούν την πορεία του ήλιου, και που το σπιτόσκυλο ελπίζει ότι θα βοηθήσουν ώστε το κτίριο να είναι όμορφο εξωτερικά, και όχι άλλο ένα Γκροπιο-ειδές κουτί, σα το Μέγαρο ή το αεροδρόμιο. Δες εικόνες κι αν κατάλαβες τίποτα παραπάνω, σφύρα το στα σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: