ΣΚΟΠΙΑ – Ιβάνοφ : Ανοιχτό το ενδεχόμενο διπλής ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν εγκατέλειψε ποτέ τη θέση περί διπλής ονομασίας. Υπήρξαν μόνο κάποιες ερμηνείες σχετικά με τη θέση αυτή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ, από τη Νέα Υόρκη, όπου μετέβη την Τρίτη (22/09) προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της 64ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τις συναντήσεις που είχε, το βράδυ της Τρίτης, με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Γιαν Πέτερ Μπελκενέντεν, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, τόνισε πως ένα από τα κυριότερα σημεία των συνομιλιών αφορούσε στο ζήτημα της ονομασίας και πως οι προαναφερθέντες αξιωματούχοι, εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία των διαπραγματεύσεων.Ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε ακόμη ότι ενημέρωσε τον κ. Ράσμουσεν και τον κ. Μπελκενέντεν για τη συμβολή της χώρας του στην αποστολή ISAF, στο Αφγανιστάν και για τη συμφωνία της ΠΓΔΜ με την πολιτεία του Βερμόντ των ΗΠΑ, αναφορικά προς την επιπλέον αποστολή 70 στρατιωτών από την ΠΓΔΜ στο Αφγανιστάν, από το 2010, ώστε να εκπαιδεύσουν, μαζί με την Εθνική Φρουρά του Βερμόντ, τις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν.

Στις 24 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Σκοπιανού προέδρου με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, ενώ μία μέρα αργότερα θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σημειώνεται ακόμα πως ο Σκοπιανός πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται αρκετές ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση στην πολιτεία του Βερμόντ με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς της πολιτείας, Μάικλ Ντάμπι, κατά την οποία συμφωνήθηκε η εκ μέρους της ΠΓΔΜ αποστολή, από το 2010, επιπλέον 70 στρατιωτών στην αποστολή ISAF.

«Το Βερμόντ αντικατοπτρίζει τη συνεργασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με τις ΗΠΑ. Αναμένουμε η στρατιωτική συνεργασία να επεκταθεί στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης», δήλωσε την Τρίτη ο κ. Ιβάνοφ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: