ΡC «όλα σε ένα» – Σε σχέση με τους συμβατικούς υπολογιστές γραφείου, τα μοντέλα «όλα σε ένα» προσφέρουν τεράστια οικονομία χώρου, ενώ παράλληλα διαθέτουν εντυπωσιακή εμφάνιση και ντιζάιν.

Όσο περισσότερο μικραίνουν οι διαστάσεις των οθονών, αλλά και των υπόλοιπων συσκευών ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή τόσο πιο ολοκληρωμένοι και ισχυροί υπολογιστές «όλα σε ένα» θα εμφανίζονται. Εμβληματική παρουσία στην κατηγορία αυτή έχει η Αpple με το iΜac, το οποίο έκανε την εμφάνισή του όταν ακόμη οι οθόνες ήταν CRT, προκαλώντας έκπληξη στο κοινό. Σταδιακά και άλλοι σημαντικοί κατασκευαστές δοκιμάζουν την τύχη τους σε αυτήν την κατηγορία, με τις προτάσεις της Lenovo και της Dell να ξεχωρίζουν.

Υπέρ και κατά
Σε σχέση με τους συμβατικούς υπολογιστές γραφείου, τα μοντέλα «όλα σε ένα» προσφέρουν τεράστια οικονομία χώρου, ενώ παράλληλα διαθέτουν εντυπωσιακή εμφάνιση και ντιζάιν. Επίσης, γλιτώνει κανείς οριστικά και αμετάκλητα από τα κάθε λογής καλώδια (USΒ, τροφοδοσίας κ.ά.). Ταυτόχρονα, επειδή πρόκειται για επώνυμα συστήματα, διακρίνονται για την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής τους και την αξιοπιστία τους. Συγκριτικά με τους φορητούς υπολογιστές, που πλέον είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί σε τιμές και επιδόσεις, οι υπολογιστές «όλα σε ένα» προσφέρουν σαφώς μεγαλύτερη οθόνη, κατά κανόνα υψηλότερες δυνατότητες και σε χαμηλότερο κόστος.

Από την άλλη, απέναντι στους συμβατικούς υπολογιστές γραφείου είναι σαφώς ακριβότεροι, ενώ δεν είναι τόσο εύκολο να αναβαθμιστούν. Επιπλέον, η ψύξη τους είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση, για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούν κυρίως επεξεργαστές που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Ο ανταγωνισμός
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου, πολλά νέα μοντέλα all-in-one υπολογιστών γραφείου έκαναν την εμφάνισή τους, συνδυάζοντας την πολύ μοντέρνα εμφάνιση με τις τεχνολογικές καινοτομίες. Η τελευταία λέξη της μόδας είναι οι οθόνες αφής, με τα
TouchSmart ΙQ500t της HP και Studio Οne 19 της Dell να ξεχωρίζουν, καθώς υποστηρίζουν αφή πολλαπλών σημείων με εξελιγμένες λειτουργίες. Επιπλέον, αρκετά νέα μοντέλα ενσωματώνουν αναγνώστες Βlu-ray και φιλοδοξούν να αποτελέσουν ολοκληρωμένα κέντρα ψυχαγωγίας και όχι μόνο υπολογιστές. Άλλες αξιόλογες προτάσεις είναι το Ιdea Centre Α600 της Lenovo, το Sony VΑΙΟ VGC-LV180J και το Εee Τop 1602 της Αsus. Το κόστος όλων αυτών των μοντέλων ποικίλλει και μπορεί κανείς να βρει υπολογιστές ακόμα και με 500 ευρώ, αν θέλει όμως υψηλού επιπέδου επιδόσεις θα πρέπει να υπολογίζει τιμές πάνω από τα 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια, σας παρουσιάζουμε μια φτηνή, καθώς και μια ακριβή λύση.

Τip

Μπορεί κανείς να βρει υπολογιστές all-in-one ακόμα και με 500 ευρώ, αλλά για υψηλού επιπέδου επιδόσεις οι τιμές ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: