ΕΚΛΟΓΕΣ 2009: Δύο ώρες από το κλείσιμο της κάλπης η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος. – Μέχρι τις 22.00, θα ανακοινωθεί το 20% των αποτελεσμάτων.


Παρουσία του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Φλογαΐτη, έγινε η συνέντευξη Τύπου.

Στις εννιά το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου θα γίνει γνωστή η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών, ενώ μία ώρα αργότερα θα ανακοινωθεί το 20% των αποτελεσμάτων.

Αυτό τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου για τις εκλογές, παρουσία του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Φλογαΐτη.

Όπως και στις τελευταίες ευρωεκλογές του Ιουνίου, η εταιρεία που υποστηρίζει από τεχνολογικής άποψης τη διαδικασία θα εφαρμόσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα αποστολής των αποτελεσμάτων μέσω κινητών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Το πρόγραμμα θα καλύψει το 20% των αποτελεσμάτων σε όλη τη χώρα.

Με αυτό το σύστημα, το αποτέλεσμα για το συγκεκριμένο ποσοστό (20%) της Επικράτειας θα γίνει γνωστό στις 10 το βράδυ της Κυριακής.

Το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 9.835.007 άτομα, εκ των οποίων τα 5.076.727 είναι γυναίκες και τα 4.758.280 άντρες.

Το 2,5% του εκλογικού σώματος είναι νέοι εκλογείς, οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Ο αριθμός τους ανέρχεται στις 245.866 άτομα.

Οι διπλοεγγεγραμμένοι είναι 12.475, χαμηλός αριθμός σε σχέση με το σύνολο των εκλογέων, ωστόσο, ο κ. Φλογαΐτης δήλωσε πως έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να μην διπλοψηφίσουν.

Οι ετεροδημότες ανέρχονται στις 116.941 άτομα, τα οποία θα ψηφίσουν βάσει ειδικών καταλόγων σε τμήματα του τόπου διαμονής τους.

Για να λειτουργήσουν τα ξεχωριστά αυτά τμήματα θα πρέπει ο αριθμός των εκλογέων να ανέρχεται τουλάχιστον στους 40 για να διαφυλαχθεί η μυστικότητα της ψήφου.

Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί αυτός ο αριθμός, οι συγκεκριμένοι εκλογείς, οι οποίοι έχουν υπολογιστεί στα 7.521 άτομα, θα πρέπει να ψηφίσουν στον τόπο όπου ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Για την ενημέρωσή τους, οι εκλογείς αυτοί θα ενημερωθούν γραπτώς και από τηλεφώνου από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: