ΕΚΛΟΓΕΣ 2009: Στις 20:00(21/09/2009) το ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών.


Όλα έτοιμα στο Μέγαρο της ΕΡΤ για την τηλεοπτική αναμέτρηση των έξι πολιτικών αρχηγών
Επί ποδός βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία για το πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ των έξι πολιτικών αρχηγών που θα διεξαχθεί στις 20:00 τη Δευτέρα.Μετά το αίτημα των δημοσιογράφων, το οποίο έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα υπάρχει χρόνος για δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση προς τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως ίσχυε και στις προηγούμενες τηλεμαχίες.

Κάθε δημοσιογράφος θα αναλάβει ένα θεματικό κύκλο, μετά το πέρας του οποίου κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να θέσει μια ερώτηση σε έναν από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς της επιλογής του χωρίς δικαίωμα σχολιασμού.

Το ντιμπέιτ θα έχει έξι ενότητες: οικονομία, περιβάλλον, δημόσια διοίκηση, εργασία και κοινωνική πολιτική, παιδεία, εξωτερική πολιτική.

Στο ντιμπέιτ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι: Μαρία Χούκλη (ΕΡΤ), Παύλος Τσίμας (Mega), Νίκος Ευαγγελάτος (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Αιμίλιος Λιάτσος (Star), Ανδρέας Κωνσταντάτος (Alter) και Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ).

Στις 20:00 την Τρίτη, θα διενεργηθεί η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου.

Στην τηλεμαχία συντονίστρια θα είναι η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη από την ΕΡΤ.

Η σειρά των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η εξής: Οικονομία- Ανάπτυξη, Κοινωνικά θέματα – Παιδεία, Κράτος – Δημόσια Διοίκηση, Περιβάλλον-Υποδομές, Εξωτερική πολιτική.

Ο χρόνος τοποθέτησης του κάθε αρχηγού είναι: Τρία λεπτά για κάθε πρωτολογία, τρία λεπτά για κάθε δευτερολογία και ένα λεπτό για κάθε τριτολογία.

Το ντιμπέιτ ολοκληρώνεται με τρίλεπτες γενικές τοποθετήσεις των δύο αρχηγών.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: