ΟΗΕ: 750 χιλιάδες οι παιδόφιλοι που ψάχνουν ανήλικους στο ίντερνετ.

  • ΠΗΓΗ: COSMO

Εφτακόσιες πενήντα χιλιάδες παιδόφιλοι καραδοκούν στο διαδίκτυο ψάχνοντας ανηλίκους οι οποίοι έχουν στο σπίτι τους μόνιμη σύνδεση ίντερνετ, όπως παρουσίασε την Τετάρτη (16/9) το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πορνογραφικές σελίδες στο Ιντερνετ που εκθέτουν παιδάκια έχουν πολλαπλασιαστεί. Υπάρχουν πάνω από 750 χιλιάδες αρπακτικά του σεξ που είναι μονίμως συνδεδεμένοι με το Ιντερνετ», ανέφερε η Ναγιάτ Μ. Μαάλα ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την πώληση παιδιών, για την πορνεία με παιδάκια και για την πορνογραφία με σκηνές σεξ με παιδιά. Παράλληλα, η UNICEF υποστηρίζει πως στο διαδίκτυο υπάρχουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ιστοσελίδες με υλικό άσεμνων φωτογραφιών με νεαρά άτομα, ακόμα και παιδιών ηλικίας κάτω των δύο ετών.

Καθημερινά πάνω από 200 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας μπαίνουν καθημερινά στο Ιντερνετ και διακινούνται ελεύθερα. Μάλιστα, ο ΟΗΕ εκτιμά πως η αγοραπωλησία τέτοιων φωτογραφιών αποφέρουν σε ετήσιο επίπεδο από 2 έως 13 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Εν τω μεταξύ οι πορνογραφικές εικόνες με παιδάκια γίνονται συνεχώς όλο και πιο τρομερές , προκαλούν απίστευτο σοκ» υπογράμμισε η κ. Μαάλα η οποία δήλωσε πως από 10 μέχρι 100 χιλιάδες ανήλικοι είναι τα θύματα των πορνογραφικών ιστοσελίδων.

«Για να τεθεί ένας σκληρός έλεγχος στην κατάσταση αυτή και για να προστατευτούν τα ανήλικα θύματα, κάθε κράτος πρέπει να υιοθετήσει τον ορισμό ότι το παιδί είναι ανθρώπινο πλάσμα κάτω των 18 ετών. Ένα παιδί κάτω των 18 χρόνων δεν είναι σε θέση να συμφωνεί για την σεξουαλική έκθεσή του, όπως είναι η διαδικτυακή πορνογραφία», κατέληξε η κ. Μαάλα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: