ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Σε ιδιώτες τρία ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου. – Πρόκειται για τους πρώην εργοταξιακούς χώρους της γέφυρας ΡίουΑντιρρίου, τον χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου και το χιονοδρομικό κέντρο Βόρα στην Πέλλα.

ΤΡΙΑ ακίνητα-φιλέτα πρόκειται να παραχωρήσει για εκμετάλλευση σε ιδιώτες με μακροχρόνια μίσθωση η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Πρόκειται για τους πρώην εργοταξιακούς χώρους της γέφυρας ΡίουΑντιρρίου, τον χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου και το χιονοδρομικό κέντρο Βόρα στην Πέλλα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωσταντίνος Φωτόπουλος, σε διεθνές συνέδριο που έγινε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο πρώτος από τους διαγωνισμούς θα αφορά το πρώην εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, όπου στόχος είναι να κατασκευαστούν εμπορικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις επιφάνειας περίπου 200 στρεμμάτων. Το ακίνητο πρόκειται να εκχωρηθεί με μακροχρόνια μίσθωση 50 χρόνων, βρίσκεται στα όρια του σχεδίου πόλεως του Δήμου Αντιρρίου σε ζώνη στην οποία οριστικοποιείται χωροταξικό και ο προϋπολογισμός της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει σε 45 εκατ. ευρώ.

Μετά τα τρία παραπάνω ακίνητα, το επόμενο προς αξιοποίηση θα είναι στο Λάυριο. Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 30 στρεμμάτων και προορίζεται για την ανάπτυξη πρώτης και δευτερεύουσας εξοχικής κατοικίας, καθώς το σημείο γειτνιάζει με περιοχές τουριστικού και παραθεριστικού ενδιαφέροντος. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται σε μια περιοχή με ελάχιστη μέχρι σήμερα ανάπτυξη, διαθέτει πρόσοψη προς την παραλιακή λεωφόρο του Λαυρίου, εκτείνεται βορειοδυτικά του νέου λιμανιού και περιβάλλεται από διαφορετικού χαρακτήρα χρήσεις που επηρεάζουν άμεσα τις δυνατότητες ανάπτυξής του.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: