Εντυπωσιακή προβολή για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. – Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε η φοιτήτρια του Saint Martin, Σόφκα Σμαίηλς, το project “one and other” του γλύπτη Antony Gormley, καθώς ανέβηκε στον τέταρτο κίονα της πλατείας Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο, κρατώντας αφίσες που έφεραν τα συνθήματα «επανένωση, σεβασμός στον πολιτισμό» και «επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα».

Υπό τη συνοδεία ελληνικής μουσικής και πλήθους που είχε συγκεντρωθεί, η Σόφκα Σμάιλς κατόρθωσε να προβάλει με εντυπωσιακό τρόπο το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Τo συγκεκριμένο project αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο, καθώς διαφορετικοί άνθρωποι ανά μία ώρα, 24 ώρες το 24ωρο, έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν στον κίονα που το φιλοξενεί και να αποστείλουν το μήνυμά τους. Η έναρξή του πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου 2009 και θα φιλοξενηθεί από τον τέταρτο κίονα στο βορειοδυτικό τμήμα της πλατείας Τραφάλγκαρ που το στεγάζει για 100 ημέρες.

«Είμαι πραγματικά παθιασμένη με την ιδέα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. Η μητέρα μου έχει ελληνική καταγωγή, έχω ζήσει στην Ελλάδα κάποια από τα παιδικά μου χρόνια. Είμαι πολύ υπερήφανη για την καταγωγή μου και πάντα πίστευα ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να γυρίσουν στον τόπο της καταγωγής τους ιδιαίτερα τώρα που έχει κατασκευαστεί ένα Μουσείο κορυφαίας κατηγορίας για να τα στεγάσει», ανέφερε η ΣόφκαΣμάιλς.

Και δε σταμάτησε εκεί… αφού επισκέφτηκε το βρετανικό μουσείο, επέδωσε σε εκπρόσωπό του επιστολή προς τον Νηλ Μάγκρεγκορ, διευθυντή του βρετανικού μουσείου, στην οποία εκθέτει τα επιχειρήματά της για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Αθήνα.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: