Ανεβάζει ταχύτητα το γρήγορο Ίντερνετ – Ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια οι συνδέσεις.(Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009)


Με ρυθμό… 1.870 συνδέσεων την ημέρα τρέχει πλέον το γρήγορο Ίντερνετ (DSL) στην Ελλάδα.
Το σύνολο όλων των γρήγορων συνδέσεων ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια στα τέλη του περασμένου μήνα, ανεβάζοντας πάνω από το 16% το ποσοστό διείσδυσης του DSL στη χώρα.

Υψηλές ταχύτητες ανεβάζουν και οι εναλλακτικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, οι οποίοι στο τέλος Ιουνίου είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από τον ΟΤΕ το 40,5% του συνόλου των συνδέσεων DSL, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 710.126 συνδέσεις. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2009 κάθε μήνα γίνονταν 41.137 νέες συνδέσεις γρήγορου Ίντερνετ, από τις οποίες περίπου το 80% ήταν μέσω των εναλλακτικών παρόχων.

Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, το σύνολο των σταθερών ευρυζωνικών γραμμών ανήλθε σε 1.753.434, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 40,73% σε σχέση με το 2008 και κατά 16,5% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Την ίδια στιγμή, οι ενεργές συνδέσεις γρήγορου Ίντερνετ, μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας έφταναν τις 180.372.

Βάσει των στοιχείων αυτών, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην 23η θέση της Ε.Ε. των «27» όσον αφορά τη διείσδυση της ευρυζωνικότητας. Ωστόσο, στα θετικά της πορείας της Ελλάδας στον τομέα αυτό καταγράφεται η συνεχιζόμενη πτωτική τάση των τιμών. Συγκεκριμένα, στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2009, το λιανικό κόστος μειώθηκε κατά 4,1% στο βασικό πακέτο πρόσβασης (έως 2 Μbps), κατά 5% στο μέσο πακέτο (έως 8 Μbps) και 8,1% στο υψηλό πακέτο πρόσβασης (έως και 24 Μbps).

ΣΤΗΝ 23ΗΘΕΣΗ

εξακολουθεί να βρίσκεται η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. των «27» όσον αφορά τη διείσδυση της ευρυζωνικότητας


Με δύο κινητά οι περισσότεροι Έλληνες

ΜΕ ΔΥΟ ή και περισσότερα κινητά τηλέφωνα στις τσέπες τους φαίνεται ότι κυκλοφορούν πλέον αρκετοί Έλληνες!

Η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στον πληθυσμό της χώρας έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ φτάνοντας στις αρχές του καλοκαιριού περίπου στο 183%! Βάσει των πρόσφατων στοιχείων των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι συνδέσεις ξεπέρασαν πλέον τα 20 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως αντιστοιχούν σχεδόν δύο συνδέσεις σε κάθε κάτοικο της χώρας μας ανεξαρτήτως… ηλικίας. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών, στο τέλος Ιουνίου υπήρχαν 20.026.370 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Βάσει των στοιχείων της τελευταίας απογραφής, ο βαθμός της ονομαστικής διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας ανέρχεται στο 182,65%! Γεγονός είναι ότι αρκετές από τις συνδέσεις είναι ανενεργές καθώς δεν χρησιμοποιούνται, ωστόσο εξακολουθούν να προσμετρώνται από τις εταιρείες καθώς δεν έχουν διακοπεί. Σημειώνεται ότι οι Έλληνες δεν έχουν μόνο πολλά κινητά τηλέφωνα αλλά αποδεικνύονται και… πολυλογάδες. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των εταιρειών μεταξύ του δεύτερου και του πρώτου τριμήνου του 2009 παρατηρήθηκε αύξηση στα λεπτά ομιλίας, τα οποία ξεπερνούν τα 200 ανά μήνα. Αντίθετα, σταθερό εμφανίζεται το μέσο μηνιαίο ύψος των λογαριασμών, το οποίο διαμορφώνεται μεταξύ 15 και 19 ευρώ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: