ΓΥΝΑΚΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Τα ακριβά αμάξια έλκουν τις γυναίκες.


Ψυχολόγοι απέδειξαν αυτό που οι έμποροι αυτοκινήτων λένε επί χρόνια-ότι το αυτοκίνητο που οδηγεί κάποιος μπορεί να του εξασφαλίσει γυναίκες συντρόφους ή έστω θαυμάστριες.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας έδειξαν σε γυναίκες ηλικίας 21 ως 40 ετών δύο φωτογραφίες ενός άνδρα. Στη μία ο άνδρας καθόταν σε μια Bentley Continental αξίας 80.000 ευρώ και στην άλλη σε ένα σαράβαλο Ford.

Όταν οι γυναίκες κλήθηκαν να διαλέξουν, διάλεξαν τη φωτογραφία του άνδρα στη Bentley. «Μετρά περισσότερο για τις γυναίκες να οδηγεί ο άνδρας πολυτελές αυτοκίνητο», επισήμανε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Μάικλ Νταν, από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Αντίθετα οι άνδρες ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνιση μιας γυναίκας παρά για το αυτοκίνητο που οδηγεί. «Όπως φαίνεται, το στερεότυπο της γυναίκας που επηρεάζεται θετικά από το ‘επίπεδο ζωής’ ενός άνδρα είναι υπαρκτό και, λαμβάνοντας υπόψη τη θεωρία της εξέλιξης, έχει νόημα. Όμως, η επιτυχία που μπορεί να έχουν οι γυναίκες στην καριέρα τους – και όλο και περισσότερες γυναίκες αμείβονται πολύ καλά- δεν κρίνει το αν θα τις βρουν ελκυστικές οι άνδρες».

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Psychology.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: