Πότε «τρέχουν» 9 προγράμματα για επιχειρήσεις. – 9 κοινοτικά προγράμματα συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ αρχίζουν από τις 5 Οκτώβρη 2009 και μετά.

Εννέα κοινοτικά προγράμματα του ΕΠΑΝ συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση των μεταποιητικών επιχειρήσεων, τα οποία διαχειρίζεται η γενική γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης αρχίζουν να τρέχουν από τις 5 Οκτώβρη και μετά.

Πρόκειται για τρία προγράμματα πράσινης επιχειρηματικότητας, συνολικού προϋπολογισμού 136 εκ. €, εκ των οποίων τα 68 εκ. € είναι η δημόσια δαπάνη. Τα προγράμματα αυτά συνδυάζουν την επιχειρηματικότητα με την προστασία του περιβάλλοντος και επιχειρούν να θέσουν την προστασία του περιβάλλοντος, ως μια βασική παράμετρο της δραστηριότητας και του σχεδιασμού τους. Αυτά είναι :

  • Το πρόγραμμα «Πράσινες Υποδομές 2009», συνολικού προϋπολογισμού 60 εκ. €, εκ των οποίων 30 εκ. € είναι η δημόσια δαπάνη, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση ή τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τομείς που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως η διαχείριση και η αξιοποίηση αποβλήτων, η ανάκτηση υλικών, η ανακύκλωση και η απορρύπανση.
  • Το πρόγραμμα «Πράσινη Επιχείρηση 2009», συνολικού προϋπολογισμού σε 60 εκ. €, εκ των οποίων 30 εκ.€ είναι η δημόσια δαπάνη, το οποίο στοχεύει στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία των επιχειρήσεων.
  • Το πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση 2009», συνολικού προϋπολογισμού 16 εκ. €, εκ των οποίων 8 εκ. € είναι η δημόσια δαπάνη, το οποίο προωθεί τη μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων σε Βιομηχανικές Περιοχές, Βιομηχανικά Πάρκα, Βιοτεχνικά Πάρκα, Τεχνοπόλεις ή σε άλλες μορφές Βιομηχανικών και Επιχειρηματικών Περιοχών.

– Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων : 06/10/2009.

– Πρώτος Γύρος Αξιολόγησης : 23/11/2009 έως και 22/01/2010

Τρία προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων και βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών με €184 εκ. προϋπολογισμό εκ των οποίων τα €92 εκ. δημόσια δαπάνη. Πρόκειται για:

  • Το πρόγραμμα «Σύγχρονη Επιχείρηση 2009», συνολικού προϋπολογισμού 80 εκ. €, εκ των οποίων 40 εκ. € δημόσια δαπάνη, το οποίο στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση και στην υψηλή προστιθέμενη αξία των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών και στην ενσωμάτωση της σύγχρονης τεχνογνωσίας και καινοτομίας.

– Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων : 15/10/2009

– Πρώτος Γύρος Αξιολόγησης : 15/11/2009 έως και 14/02/2010

  • Το πρόγραμμα «Διαπιστευθείτε 2009» συνολικού προϋπολογισμού 24 εκ. €, εκ των οποίων 12 εκ. € δημόσια δαπάνη, το οποίο αφορά στην ενίσχυση φορέων ελέγχου, πιστοποίησης προϊόντων, προσώπων και συστημάτων διαχείρισης, καθώς και εργαστηρίων δοκιμών και διακριβώσεων για την αρχική διαπίστευσή τους ή την επέκταση του πεδίου διαπίστευσής τους.

– Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων : 15/10/2009

– Πρώτος Γύρος Αξιολόγησης : 15/11/2009 έως και 15/01/2010

  • Το πρόγραμμα «Στηρίζω 2009» συνολικού προϋπολογισμού 80 εκ. €, εκ των οποίων 40 εκ. € δημόσια δαπάνη, το οποίο στοχεύει στη διευκόλυνση των πολύ μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την κάλυψη άμεσων, μικρών, αλλά στρατηγικής σημασίας αναγκών, ώστε παρά την οικονομική κρίση να συνεχίσουν να επενδύουν σε ενέργειες, που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά τους. 15/09/09

-Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων : 5/10/2009

-Πρώτος Γύρος Αξιολόγησης : 2/11/2009 έως και 20/01/2010.

 

Τρία ακόμη προγράμματα που στοχεύουν αντίστοιχα στην ενίσχυση μεσαίων επιχειρήσεων, στην προώθηση της καινοτομίας και της πρωτοτυπίας σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα, και στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας με €180 εκ. προϋπολογισμό εκ των οποίων €90 εκ. δημόσια δαπάνη. Πρόκειται για:

  • Το πρόγραμμα «Εξελίσσομαι 2009», συνολικού προϋπολογισμού 100 εκ. €, εκ των οποίων 50 εκ. € δημόσια δαπάνη, συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της ενίσχυσης ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων τους, που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της παρουσίας τους στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές, στην ενσωμάτωση τεχνολογικής ή / και μη τεχνολογικής καινοτομίας, στην ανάπτυξη νέων και πιστοποιημένων προϊόντων και υπηρεσιών ή / και τη διαφοροποίηση υπαρχόντων.
  • Το πρόγραμμα «Πρωτοτυπώ 2009» προσβλέπει στην προώθηση της καινοτομίας στον παραγωγικό ιστό της χώρας και στη διαφοροποίηση και αναγέννηση παραδοσιακών κλάδων της οικονομίας. Απευθύνεται τόσο σε υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές καινοτόμες επιχειρήσεις, όσο και σε νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν από φυσικά πρόσωπα και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 24 εκ. €, εκ των οποίων 12 εκ. € δημόσια δαπάνη για την πρώτη περίπτωση και στα 12 εκ. €, εκ των οποίων 8 εκ. € δημόσια δαπάνη για τη δεύτερη.
  • Το πρόγραμμα «Μετοικώ 2009» στοχεύει στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και στην αποκέντρωση επιχειρηματικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την ελληνική περιφέρεια. Απευθύνεται τόσο σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να μετεγκατασταθούν από τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης στην περιφέρεια, όσο και σε νέες επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν στην περιφέρεια από φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω δύο νομών. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 12 εκ. €, εκ των οποίων 6 εκ. € δημόσια δαπάνη για την πρώτη περίπτωση και στα 28 εκ. €, εκ των οποίων 14 εκ. € δημόσια δαπάνη για τη δεύτερη.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: