Η θυσία των αρκούδων στους θεούς της Εγνατίας. – Το ζώο πέρασε τον «προστατευτικό» φράχτη και «συγκρούστηκε» διαδοχικά με τρία οχήματα, ένα ΙΧ και δύο τριαξονικά φορτηγά.

Η θυσία των αρκούδων στους θεούς της Εγνατίας

Η θυσία των αρκούδων στους θεούς της Εγνατίας συνεχίζεται, παρά τις διαβεβαιώσεις των επικίνδινων πλέον υπευθύνων. Η άμεση αντικατάσταση της ανεπαρκούς περίφραξης κρατά περισσότερο από δύο μήνες και όλο αυτό το διάστημα η πανίδα του τόπου εξολοθρεύεται και τα τροχαία πολλαπλασιάζονται, καθιστώντας θαύμα πώς ακόμη δεν έχουμε ακόμη θρηνήσει και ανθρώπους

Εβδομο θύμα της ανεπάρκειας των υπευθύνων είναι μια μεγαλόσωμη αρσενική αρκούδα, ηλικίας περίπου 25 χρόνων, η έκτη που χάνει τη ζωή της.

Το περιστατικό έγινε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο Τμήμα Γρεβενά ? Παναγιά και ήταν ένα από τα πλέον σοβαρά και επικίνδυνα για τους οδηγούς και μόνο από θαύμα δεν θρηνούμε και ανθρώπινα θύματα.

Το ζώο πέρασε τον «προστατευτικό» φράχτη κοντά στον κόμβο των Μαυραναίων, έξι χιλιόμετρα έξω από τα Γρεβενά, διέσχισε το οδόστρωμα, πέρασε πάνω από το διάζωμα και συγκρούστηκε διαδοχικά με τρία οχήματα, ένα ΙΧ και δύο τριαξονικά φορτηγά.

Η σχετική ψυχραιμία των οδηγών απέτρεψε μια πιθανή καραμπόλα μεταξύ των αυτοκινήτων, με τραγικές συνέπειες.

Η αρκούδα συνεθλίβη κάτω από τις ρόδες μιας νταλίκας και χρειάστηκε η επέμβαση γερανού για να σηκώσει το βαρύ όχημα και να ανασυρθεί η σορός του άτυχου ζώου.

Με αφορμή και το νέο ατύχημα, οι δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις για την άγρια ζωή («Καλλιστώ» και «Αρκτούρος») με σκληρές ανακοινώσεις τους ζητούν την επίσπευση των εργασιών για την άμεση αντικατάσταση της περίφραξης, ενώ η πρώτη απειλεί ακόμα και τη χρήση ένδικων μέσων κατά των υπευθύνων σε αντίθετη περίπτωση.

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα ακυρώνονται ουσιαστικά αν δεν αντικατασταθεί άμεσα ο φράχτης.

Η «Καλλιστώ» επιφυλάσσεται για τη χρήση κάθε μέσου, ένδικου ή μη, προκειμένου να δοθεί επιτέλους μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα αποδεκατισμού του πληθυσμού της αρκούδας στην Πίνδο», τονίζει η οργάνωση, ενώ ο «Αρκτούρος» επισημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστερήσεων και απαιτεί την άμεση ολοκλήρωση του έργου.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την 23η απώλεια αρκούδας τα τελευταία πέντε χρόνια από τροχαία ατυχήματα.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: