ΥΠΟΔΟΜΕΣ – Αύγουστος 2009: Παραδοσεις έργων μέχρι το 2015.

Η καθιερωμένη 6μηνιαία ανάρτηση με τη λίστα των έργων για τα επόμενα 5 χρόνια είναι εδώ. Πλέον σε αυτή την ανάρτηση προστίθεται και το έτος 2015 αφού πολλά έργα θα παραδοθούν εκείνη τη χρονιά και είμαστε 4 μήνες πριν το 2010. Αυτη η ανάρτηση είναι η πέμπτη στη σειρά για τις αναμενόμενες παραδόσεις έργων στη χώρα μας. Η ρευστότητα στα έργα υποδομής στη χώρα μας είναι πάντα παρούσα και τα έργα μοιάζουν με ..λάστιχο.
Θα θυμηθούμε φυσικά και τα έργα που παραδόθηκαν μέχρι τώρα στη χρονια που διανύουμε και είναι αρκετά. Το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του έτους μας επιφυλάσσουν παραδόσεις έργων σημαντικών.
Απο την άλλη βλέπουμε ότι τα έργα ΟΣΕ και Μετρό να μετατίθενται συνεχώς χρονικά. Επίσης νέα έργα έρχονται στη λίστα και προσδιορίζονται για ολοκλήρωση το 2014 και το 2015.
Η λίστα δημιοσιεύεται βάσει επίσημων ανακοινώσεων απο τους αρμόδιους φορείς και απο -όσο γίνεται- πιο έγκυρα δημοσιεύματα. Επίσης «σύμβουλος» σε αυτή τη λίστα είναι και τα αντίστοιχα site από Υπουργεία και των εταιρειών λειτουργίας των έργων.
Στη λίστα περιλαμβάνονται και έργα που δεν έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται προκειμένου μελλοντικά να μπορούμε να δούμε κατά πόσο μπορούν να είναι συγκεκριμένοι στις εκτιμήσεις τους και κατά πόσο τελικά μπορεί να καθυστερήσει ένα δημόσιο έργο.
Τέλος σε όσα δεν μπόρεσα να βρώ οτιδήποτε που να παραπέμπει σε σοβαρή πληροφορία είναι τα λεγόμενα «ορφανά» έργα με αδιευκρίνιστες ημερομηνίες παράδοσης. Στην επόμενη λίστα προσδοκώ να προστεθεί και η Γραμμή 4 του Μετρό στην Αθήνα.
Στην λίστα δεν μπαίνουν τα έργα του Τραμ σε α) Κερατσίνι και Πέραμα καθώς αναφέρονται σε χρόνους μετά το 2015, σε β)Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλο που είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και σε γ)Καβάλα και Καλαμάτα που δεν γνωρίζουμε αν θα προχωρήσουν σε δημοπρατήσεις. Ελπίζω όμως σε επόμενες λίστες να προστεθούν αν όχι όλες αλλά οι περισσότερες απο αυτές τις πόλεις..

  • ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2009

Φέτος οι παραδόσεις έργων ξεκίνησαν απο τον Μάιο. Στις 28 Μαίου παραδόθηκε η παράκαμψη Αγρινίου της Ιόνιας Οδού. Στις 30 Μαίου ολοκληρώθηκε η Εγνατία Οδός (εντάξει έχει ελλείψεις..). Στις 20 Ιουνίου παραδόθηκε ο μεγαλύτερος πολιτιστικός χώρος στην Ελλάδα. Το ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. Στα μέσα Ιουνίου ξεκίνησαν προς το παρόν δοκιμαστικά δρομολόγια για την Νέα γραμμή του Προαστιακού προς τη Χαλκιδα. Τέλος του μήνα (ή Σεπτέμβρη) αναμένονται: ο πολυαναμενόμενος αυτοκινητόδρομος Σχηματάρι – Χαλκίδα, η Γραμμή 3 της Αττικό Μετρό θα προσθέσει τον Σταθμό Νομισματοκοπείο και θα λειτουργήσει και ένα τμήμα ακόμα του Μαλλιακού (Παράκαμψη Λαμίας). Το Δεκέμβριο η Αττικό Μετρό θα εγκαινιάσει την επέκταση από το Αιγάλεω στο Σταθμό Χαιδάρι και η επέκταση της Γραμμής 2 από τον Άγιο Αντώνιο έως τη Ανθούπολη με 2 Σταθμούς, ο Σταθμόσ Χολαργός της Γραμμής 3 του Μετρό και θα εγκαινιαστεί το τμήμα της Ανατολικής Οδού Πελοποννήσου Τρίπολη- Αθήναιο. Στα τέλη του έτους ο Προαστιακός εγκαινιάζει νέα γραμμή προς Θήβα ενώ νωρίτερα θα είναι έτοιμος ο σταθμός Μεταμόρφωση και θα παραδοθεί ο αριστερός ημιδιάδρομος της διαδρομής ΟΣΕ 3 Γέφυρες-ΣΚΑ.

-ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ-ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ
-ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ
-ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ-ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ
-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ-ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ – ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ- ΧΑΛΚΙΔΑ-ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ-
-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – ΓΡΑΜΜΗ 2 ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1,5 ΧΛΜ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 1.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,2. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ
-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – ΓΡΑΜΜΗ 3 ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1,5 ΧΛΜ ΑΠΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ 1.ΧΑΙΔΑΡΙ
-ΜΑΛΛΙΑΚΟΣ – ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΜΙΑΣ- ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ-
-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – ΓΡΑΜΜΗ 3 ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΩΝ 1.ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ (ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ)2.ΧΟΛΑΡΓΟΣ
-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗ- ΑΘΗΝΑΙΟ
-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΣ ΘΗΒΑ
-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΗΜΙΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΟΣΕ 3 ΓΕΦΥΡΕΣ-ΣΚΑ

  • ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2010

2010. Μέχρι το Καλοκαίρι η Αττικό Μετρό θα εγκαινιάσει μια μεγάλη επέκταση από τον Άγιο Δημήτριο έως το Ελληνικό με 4 Νέους Σταθμούς κ 5,5χλμ γραμμής.
Το τελευταίο τμήμα του Μαλλιακού θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο (Στυλίδα-Ράχες). Τον Δεκέμβριο θα παραδοθεί στο σύνολο του ο Κάθετος Αξονας της Εγνατίας Κομοτηνη- Σύνορα. Το καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσει ο Σταθμός Μετρό της Γραμμής 3 Αγία Παρασκευή. Η Πάτρα εντος του έτους θα γιορτάσει τα εγκαίνια 3 μεγάλων έργων της (Διακονιάρης, Παραγλαύκιες αρτηρίες, Φράγμα Πείρου –Παραπείρου). Το ίδιο διάστημα αναμένεται το νέο γήπεδο του Παναθηναικού και θα παραδοθεί στο σύνολο του ο Κάθετος Αξονας της Εγνατίας Θεσσαλονίκη- Σέρρες- Προμαχώνας. Τέλος αναμένεται να λειτουργήσει και η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα ΣΚΑ-Κιάτο.
-ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ- ΣΥΝΟΡΑ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – ΓΡΑΜΜΗ 3 ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΜΑΛΛΙΑΚΟΣ – ΤΜΗΜΑ ΣΤΥΛΙΔΑ – ΡΑΧΕΣ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΕΡΡΕΣ- ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 2 ΕΠΕΚΤΑΣΗ 5,5 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 1.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, 2.ΑΛΙΜΟ, 3.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, 4.ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΑΤΡΑΣ (ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗΣ, ΠΑΡΑΓΛΑΥΚΙΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ, ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ- ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ)(ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)

  • ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2011

Τη χρονιά του 2011 συνεχίζονται τα έργα κυρίως εκτός Αθηνών. Το καλοκαίρι θα είναι έτοιμη η επέκταση του αεροδιαδρόμου στο Μακεδονία. Τον Δεκέμβριο θα είναι έτοιμο το νέο υπόγειο τμήμα Ν. Φάληρο –Πειραιά του Ηλεκτρικού με το Σταθμό Καμίνια ενώ η πρώτη μεγάλη επέκταση της Αττικό Τραμ θα είναι γεγονός με τη διαδρομή Νέο Φάληρο – Πειραιάς. Τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η Ανατολική Οδός Πελοποννήσου με τα τμήματα Λεύκτρο –Παραδείσια και Λευκτρο-Σπάρτη. Εντός του καλοκαιριού θα παραδοθεί η επέκταση του Προαστιακού Κιάτο –Ξυλόκαστρο και τον Αύγουστο παραδίδεται το τμήμα της Ανατολικής Οδού Πελοποννήσου Τρίπολη-Καλαμάτα . Το Φθινόπωρο θα εγκαινιαστεί το τμήμα της Ιόνιας Οδού Αντίρριο – Παράκαμψη Αγρινίου. Θα παραδοθεί και ο δεξιός ημιδιάδρομος της διαδρομής ΟΣΕ 3 Γέφυρες-ΣΚΑ. Προστίθενται οι σταθμοί του ΗΣΑΠ ΙΛΙΣΟΣ και ΨΑΛΙΔΙ.
-ΑΤΤΙΚΟ ΤΡΑΜ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΕΩΣ ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΥΠΟ ΑΝΑΘΕΣΗ)
-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΤΡΙΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΜΗΜΑ ΤΣΑΚΩΝΑ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΤΡΟ-ΣΠΑΡΤΗ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΙΑΤΟ- ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟ Ν. ΦΑΛΗΡΟ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΜΙΝΙΑ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΔΕΞΙΟΣ ΗΜΙΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΟΣΕ 3 ΓΕΦΥΡΕΣ-ΣΚΑ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΣΤΑΘΜΟΙ ΗΣΑΠ ΙΛΙΣΟΣ ΚΑΙ ΨΑΛΙΔΙ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΡΡΙΟ-ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)

  • ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2012

Το 2012 είναι μία πολύ σημαντική χρονιά καθώς θα ολοκληρώνονται μεγάλα τμήματα αυτοκινητοδρόμων. Τον Ιούνιο θα παραδοθεί το τμήμα της Ολύμπιας Οδού Κιάτο –Πάτρα –Πύργος. Εντός του 2012 αναμένεται το Τμήμα της Κεντρικής Οδού Εγνατία-Τρίκαλα. Το φθινόπωρο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ολοκληρωθούν τα έργα στα Τέμπη με διπλές σήραγγες και γέφυρες και θα παραδοθεί η μεγαλύτερη σήραγγα στην Ελλάδα με μήκος 11χλμ. Τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμος και ο άξονας Άκτιο- Αμβρακία. Επίσης το τέλος του έτους θα παραδοθεί η επέκταση του Τραμ από τον Άγιο Κοσμά στο Σταθμό Αργυρούπολη στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η Υπογειοποίηση και ο σταθμός ΟΣΕ Αθήνας θα είναι έτοιμη στα τέλη του έτους.

-ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ -ΤΜΗΜΑ ΚΙΑΤΟ-ΠΑΤΡΑ- ΠΥΡΓΟΣ- (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΕΜΠΩΝ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΑΤΤΙΚΟ ΤΡΑΜ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΓΝΑΤΙΑ- ΤΡΙΚΑΛΑ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ (ΥΠΟ ΑΝΑΘΕΣΗ)
-ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ (;)

  • ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2013

Μια χρονιά που ανήκει κυρίως στην περιφέρεια. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η λειτουργία του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Τον Οκτώβριο μήνα παραδίδεται, ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Οδού (Λαμία – Εγνατία). Τον Δεκέμβριο θα παραδοθεί το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη : το Μετρό με 13 Σταθμούς. Επίσης ολοκληρώνεται και η Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή Κιάτο –Ροδοδάφνη και θα παραδοθεί στο σύνολο του ο Κάθετος Αξονας της Εγνατίας Σιάτιστα- Κρυσταλοπηγή.

-ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΓΡΑΜΜΗ 1 ΜΕ 13 ΣΤΑΘΜΟΥΣ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ- ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΊΣΗΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΕΚ. 2012)
-ΟΣΕ Ν.Δ.Σ.Γ ΚΙΑΤΟ- ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ (ΛΑΜΙΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΕΓΝΑΤΙΑ) (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑ- ΚΡΥΣΤΑΛΟΠΗΓΗ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)

  • ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2014

Συνεχίζονται οι παραδόσεις τμημάτων των Αυτοκινητοδρόμων. Μέσα στο Καλοκαίρι αναμένεται και η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Εντός του έτους αναμένεται η πλήρης κυκλοφορία της Ολύμπιας Οδού. Στα τέλη του έτους θα είναι έτοιμο το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλλι το πλέον σύγχρονο στην Ελλάδα. Το Τραμ επεκτείνεται ακόμα περισσότερο σε Χατζηκυριάκειο και Φρεατύδα και θα παραδοθεί στο σύνολο του ο Κάθετος Αξονας της Εγνατίας Αρδάνιο- Ορμένιο- Σύνορα. Επίσης ο Προαστιακός θα εγκαινιάσει την επέκταση από το Σταθμό Κορωπί έως το Λαύριο.
-ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ (ΑΝΤΙΡΡΙΟ-ΑΓΡΙΝΙΟ-ΑΡΤΑ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ).
-ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ.(ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
-ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ)
-ΤΡΑΜ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΦΡΕΑΤΥΔΑ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΡΔΑΝΙΟ-ΟΡΜΕΝΙΟ-ΣΥΝΟΡΑ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΟΡΩΠΙ ΕΩΣ ΛΑΥΡΙΟ ΜΕ 4 ΣΤΑΘΜΟΥΣ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)

  • ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2015

Αυτή τη χρονιά έχουν την τιμητική τους τα έργα στα μέσα σταθερής τροχιάς. Στα τέλη του έτους αναμένεται να δοθεί στο κοινό η πρώτη μεγάλη επέκταση εδώ και 50 χρόνια του Ηλεκτρικού από το ΚΑΤ στην Εθνική Οδό με 5 υπόγειους Σταθμούς. Επίσης ο Πειραιάς και οι συνοικίες του αποκτούν επιτέλους σταθμούς Μετρό –6 το σύνολο-. Η πρώτη επέκταση στην ιστορία του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι γεγονός! Από Πατρικίου- Μίκρα με 5 σταθμούς. Οι Νέοι Αυτοκινητόδρομοι Αττικής παίρνουν μπρος αφού είναι έτοιμοι. Η Ανάπλαση Δέλτα (Λυρική, Εθν. Πινακοθήκη, Αγορά, Πάρκο) είναι έτοιμη, ενώ ολοκληρώνεται και η Ηλεκτροκίνηση του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη καθώς και η Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή και Ροδοδάφνη-Πάτρα με πλήθος από σήραγγες και γέφυρες και θα παραδοθεί στο σύνολο του ο Κάθετος Αξονας της Εγνατίας Ξάνθη- Σύνροα.
-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΗΣΑΠ ΑΠΟ ΚΑΤ-Ε.Ο ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΗΦΙΣΙΑ, ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ, ΕΚΑΛΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ. (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 3 ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. 1.ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, 2.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 3. ΝΙΚΑΙΑ, 4.ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, 5.ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 6.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. (ΥΠΟ ΑΝΑΘΕΣΗ)
-ΝΕΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ)
-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ: ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΑΡΕΤΣΟΥ, ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ, ΜΙΚΡΑ (ΥΠΟ ΑΝΑΘΕΣΗ)
-ΟΣΕ – ΝΕΑ ΔΙΠΛΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΙΘΟΡΕΑ- ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ – ΔΟΜΟΚΟΣ (ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)
-ΟΣΕ – ΝΕΑ ΔΙΠΛΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ – ΠΑΤΡΑ (ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ)
-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΕΛΤΑ ΦΑΛΗΡΟΥ (ΛΥΡΙΚΗ, ΕΘΝ. ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, ΠΑΡΚΟ) (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
-ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΞΑΝΘΗ- ΣΥΝΟΡΑ (ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ)
Με την επιφύλαξη των χρονοδιαγραμμάτων…

  • ΕΡΓΑ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ, ΟΡΦΑΝΑ

-ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ-
-ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΘ -ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-
-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ- ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ-
-ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΡΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΥΠΟ ΑΚΥΡΩΣΗ-
-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-
-ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΒΟΑΚ-ΑΓΝΩΣΤΟ-
-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΑΘΜΩΝ ΟΣΕ ΑΘΗΝΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ

  • ΠΗΓΗ: ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: