Μετά τον Οκτώβριο 2009 αναμένεται να είναι έτοιμο το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης, δήλωσε την Πέμπτη (27/8) ο επικεφαλής του Κέντρου για τον Έλεγχο και την Αποτροπή Νόσων των Ηνωμένων Πολιτειών.


// <![CDATA[
if (typeof Adman === 'undefined' || /MSIE [456]/.test(navigator['appVersion']))document.write ('’);var now=parseInt((new Date()).getTime());if (!window.admantpid) window.admantpid = now;var rnd=Math.floor(Math.random()*900000)+100,cdp=screen.width+»x»+screen.height+»x»+(navigator.appName==»Netscape»?screen.pixelDepth:screen.colorDepth),burst=»?»+rnd+»:=»+window.admantpid +»@»+cdp+»?»;document.write(«»);document.write(«»);
// ]]>

«Δυστυχώς, δεν έχουμε νέα τεχνολογία εμβολίων που θα μας επέτρεπε να παρασκευάσουμε νέο εμβόλιο μέσα σε εβδομάδες ή μήνες», ανέφερε ο Δρ Τόμας Φρίντεν, προσθέτοντας ωστόσο, ότι για το Κέντρο το εμβόλιο της νέας γρίπης είναι πρώτη προτεραιότητα. «Έχουμε κινητοποιήσει πάνω από 1.000 άτομα, που εργάζονται για τον ιό Η1Ν1» υποστήριξε ο Φρίντεν.

Τα τεστ για την πανδημία του ιού θεωρούνται ακόμα ατελή, γι’ αυτό και είναι αδύνατη η συγκέντρωση επακριβών στοιχείων για τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Την ίδια στιγμή, οι σύμβουλοι του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα δήλωσαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την προμήθεια των εμβολίων για την αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης, ώστε να γίνουν ορισμένοι εμβολιασμοί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Όμως ο Δρ. Φρίντεν δήλωσε ότι δεν αναμένεται να είναι έτοιμα για διάθεση τα εμβόλια πριν από τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε αρχίζει και η περίοδος των μαζικών εμβολιασμών.

Δρ. Φρίντεν φρόντισε επίσης να πάρει αποφάσεις από τις πιο δυσμενείς προβλέψεις, που αναφέρονται ακόμα και στον κίνδυνο να πεθάνουν από 30 έως 90 χιλιάδες άνθρωποι λόγω της νέας γρίπης. «Δυστυχώς τα Μέσα Ενημέρωσης δεν κάλυψαν το θέμα τόσο ισορροπημένα», είπε ο Δρ. Φρίντεν.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: