Κανονικά η έναρξη της σχολικής χρονιάς. Κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου 2009 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ με ειδικό σύστημα επικοινωνίας θα παρακολουθείται η καθημερινότητα των μαθητών και θα υπάρχει συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Παιδείας προκειμένου να διαπιστωθεί έγκαιρα πιθανό κρούσμα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


// <![CDATA[
if (typeof Adman === 'undefined' || /MSIE [456]/.test(navigator['appVersion']))document.write ('’);var now=parseInt((new Date()).getTime());if (!window.admantpid) window.admantpid = now;var rnd=Math.floor(Math.random()*900000)+100,cdp=screen.width+»x»+screen.height+»x»+(navigator.appName==»Netscape»?screen.pixelDepth:screen.colorDepth),burst=»?»+rnd+»:=»+window.admantpid +»@»+cdp+»?»;document.write(«»);document.write(«»);
// ]]>

Το κλείσιμο σχολείου όπου διαπιστωθεί κρούσμα ή και άλλων σχολείων στην περιοχή, θα πρέπει να αιτιολογείται και επιστημονικά. «Τα σχολεία αποτελούν σύμφωνα και με τις διεθνείς οδηγίες δεξαμενές για τη διάδοση του ιού στην κοινότητα. Τη στιγμή αυτή στην Ευρώπη, όπως και την Ελλάδα, οι κυβερνήσεις έχουν θέσει σε ενισχυμένη επιφυλακή τα συστήματά τους, ενόψει της σχολικής περιόδου», τονίζεται στην ανακοίνωσή του το υπουργείου Υγείας και ΚοινωνικήςΑλληλεγγύης.

Ο σχεδιασμός αποτέλεσε το κύριο θέμα στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με το Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό. «Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ήσυχοι. Η Πολιτεία ετοιμάζεται, επαγρυπνεί. Το Εθνικό Σχέδιο αναπτύσσεται σε ολόκληρη την περιφέρεια, σε ολόκληρη την επικράτεια, και σημαντικός θα είναι ο ρόλος και της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησή τους.

Αναφορικά με τα εμβόλια κατά του ιού της νέας γρίπης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η πρώτη παρτίδα θα φτάσει στη χώρα μας μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Για το χειρότερο σενάριο» προετοιμάζεται η Νομαρχία Αθηνών, όπως δήλωσε ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, τονίζοντας ότι θα πραγματοποιούνται έλεγχοι από ειδικά συνεργεία στους παιδικούς σταθμούς για τις συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, ενώ έχει προβλεφθεί και ο εμβολιασμός των μεταναστών.

Το αίτημα για άμεση ενίσχυση των 315 εμβολιαστικών κέντρων που θα δημιουργηθούν στη Νομαρχία επανέλαβε ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός.

Σε 208 ανήλθαν τα νέα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης Α την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να αγγίζει τα 1.839. Ιδιαίτερα αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης παρατηρήθηκε την εβδομάδα 10-16 Αυγούστου, ενώ καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος στη χώρα μας καρδιοπαθούς ασθενούς που είχε προσβληθεί από τη νέα γρίπη Α.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: