ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – Ευρωπαϊκή Ένωση: Στάχτη 2 εκατ. στρέμματα. – Η Πορτογαλία και η Ισπανία επλήγησαν ιδιαίτερα τα έτη 2005 και 2006 και η Ιταλία και η Ελλάδα τα έτη 2007 και 2008. Φέτος επλήγησαν περισσότερο η Ισπανία και η Ιταλία.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Στάχτη 2 εκατ. στρέμματα

Περίπου δύο εκατομμύρια στρέμματα δασικών κυρίως εκτάσεων κάηκαν φέτος από την αρχή του καλοκαιριού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η επιτροπή προειδοποιεί ότι οι πυρκαγιές προβλέπεται να πολλαπλασιαστούν λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη εάν οι κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτα για να την αποτρέψουν.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο η ΕΕ καταγράφει περίπου 65.000 πυρκαγιές που αποτεφρώνουν περί τα 5.000.000 στρέμματα. Η Νότια Ευρώπη πλήττεται περισσότερο και κυρίως: η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Η Πορτογαλία και η Ισπανία επλήγησαν ιδιαίτερα τα έτη 2005 και 2006 και η Ιταλία και η Ελλάδα τα έτη 2007 και 2008.Φέτος επλήγησαν περισσότερο η Ισπανία και η Ιταλία. Επίσης για πρώτη φορά καταγράφηκαν πέρυσι σοβαρές πυρκαγιές σε Σουηδία και Νορβηγία.

Πηγές: ΑΠΕ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: