ΕΛΛΑΔΑ – ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Ολύμπια Οδός: πρόοδος με ταχείς ρυθμούς.


Η Ολύμπια Οδός είναι ο αυτοκινητόδρομος που τελευταίος έκλεισε τον χορό των παραχωρήσεων των εθνικών μας δρόμων. Παρόλα αυτά είναι εκείνος ο δρόμος με τα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα. Με εντατικούς ρυθμούς διεξάγονται οι εργασίες κατασκευής της Ολύμπιας Οδού και κυρίως οι εργάσίες στις σήραγγες.
Οι συμμετέχοντες στην Κ/Ξ είναι η γαλλική Vinci (36%), η Hochtief (25%), η J&P Άβαξ (18%) και η Αθηνά (3%) και η Άκτωρ Παραχωρήσεις (18%). Σε αυτή τη φάση μεγαλύτερη βαρύτητα έχει δοθεί στο τμήμα Κιάτο-Πάτρα που θεωρείται δρόμος καρμανιόλα με πολλούς νεκρούς και τραυματίες κάθε έτος. Επίσης εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης του τμήματος Ελευσίνα – Κόρινθος Καθώς και της νέας γέφυρας στην Πάχη, όπως και της παράκαμψης Πατρών, τα οποία έχουν δοθεί στην κυκλοφορία εδώ και χρόνια.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το τμήμα Κιάτο- Πάτρα – Πύργος θα ολοκληρωθεί το 2012 (ενώ το τμήμα μέχρι το Αίγιο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2011). Η συνολική παράδοση μέχρι την Καλαμάτα είναι το 2014 με την παράδοση και του τμήματος Πύργος-Τσακώνα.
Μέχρι σήμερα πάντως για αυτούς που περνούν τακτικά απο εκεί είναι εντυπωσιακή η εξέλιξη των εργασιών αφόύ υπάρχουν αρκετά εργοτάξια σε όλο το μήκος του δρόμου απο την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα ενω και οι σήραγγες «τρέχουν» με πολυ γρήγορους ρυθμούς.
Συνόλικά 19 νέες σήραγγες θα διαθέτει το έργο. Η μεγαλύτερη θα έχει μήκος 4 χιλιόμετρα και θα βρίσκεται στην περιοχή της Παναγοπούλας, στο ύψος του Ψαθόπυργου Αχαΐας ενώ πολύ σημαντική θεωρείται και η σήραγγα Ξυλοκάστρου.
Στις εργασίες κατασκευής του άξονα απασχολούνται χίλια άτομα, ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο, όταν η κατασκευαστική δραστηριότητα θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη, ο αριθμός των εργαζομένων εκτιμάται ότι θα αγγίξει τους 4.500.
ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Δηλαδή στα διόδια. Η χρέωση των αυτοκινήτων και των υπόλοιπων οχημάτων θα γίνεται με χιλιομετρική απόσταση που είναι και το πιο δίκαιο σύστημα αφού ο καθένας θα πληρώνει αναλογικά με την απόσταση που θα διανύει. Σύμφωνα με πληροφορίες η χρέωση θα κυμαίνεται πέριπου σε 0.04€ ανά χιλιόμετρο.

ΠΗΓΗ: ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: