Θύμα «άρνησης πρόσβασης». – Κυβερνοεπίθεση έθεσε το Twitter προσωρινά εκτός λειτουργίας.Για «οργανωμένη επίθεση» κάνει λόγο το Twitter
Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter έκλεισε την Πέμπτη, με την εταιρεία να κάνει λόγο για μια «συντονισμένη κυβερνοεπίθεση». Προβλήματα διαπιστώθηκαν και στην πρόσβαση στο Facebook, για τα οποία η ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ελέγχους. Σύμφωνα με το επίσημο blog της εταιρείας, το Twitter δέχθηκε κυβερνοεπίθεση, κατά την οποία δεν επιτρεπόταν στους χρήστες η πρόσβαση στην ιστοσελίδα.

«Αυτό το κατά τα άλλα χαρούμενο πρωινό της Πέμπτης, το Twitter αποτελεί στόχο μιας επίθεσης ‘άρνησης πρόσβασης’» δήλωσε ο Μπιζ Στόουν, ένας εκ των ιδρυτών του Twitter.

«Επιθέσεις σαν αυτή αποτελούν κακόβουλες προσπάθειες που έχουν ενορχηστρωθεί προκειμένου να διαταράξουν και να καταστήσουν μη διαθέσιμες διάφορες υπηρεσίες» για συγκεκριμένους πελάτες ή χρήστες, πρόσθεσε.

Η επίθεση ονομάζεται «άρνηση πρόσβασης» (Denial of Service) και ένας από τους τρόπους που επιτυγχάνεται είναι με το να στέλνουν οι επιτιθέμενοι έναν κατακλυσμό δεδομένων στα συστήματα, εξουδετερώνοντάς τα προσωρινά.

Αν και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε λίγη ώρα αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επίθεση δεν είχε τελειώσει και προσπαθούσε για αρκετή ώρα να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην λειτουργία του Facebook. Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει τα προβλήματα.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: