2.000 ανέργους θα προσλάβει η ΔΕΗ τα επόμενα δύο χρόνια. – Συμφωνία με το υπουργείο Απασχόλησης.

Στη χθεσινή συνάντηση της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κυρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Π. Αθανασόπουλο συμφωνήθηκε να υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου μνημόνιο συνεργασίας (ΡΗΑSΜΑ)

Συμφωνία με έντονο προεκλογικό άρωμα θα υπογράψουν τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με τη ΔΕΗ βάσει της οποίας η επιχείρηση θα προσλάβει 2.000 ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κυρίας Φάνης Πάλλης-Πετραλιά με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Π. Αθανασόπουλο συμφωνήθηκε να υπογραφεί εντός Σεπτεμβρίου Μνημόνιο Συνεργασίας για την απασχόληση 2.000 ανέργων στην επιχείρηση.

Η ΔΕΗ θα προσλάβει για τα επόμενα δύο χρόνια 2.000 ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, θα εισπράττει από τον οργανισμό το επίδομα ανεργίας και θα συμπληρώνει το ποσό ώστε να καλύπτεται ο συνολικός μισθός και οι ασφαλιστικές εισφορές, βάσει της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σε δηλώσεις του ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι «οι προδιαγραφές των ειδικοτήτων, ικανοτήτων και εμπειριών θα καθορισθούν από τη ΔΕΗ και θα αφορούν τεχνικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσωπικό για βοηθητικές εργασίες, καθώς επίσης και προσωπικό τεχνολογικής εκπαίδευσης. Η απασχόληση ανέργων στη ΔΕΗ παρέχεισημαντικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και επανένταξηςστην αγορά εργασίας. Γιατίόσοι απασχοληθούναποκτώντας συγκεκριμένητεχνογνωσία και κατάρτιση, θα είναι περισσότερο κατάλληλαπροετοιμασμένοι να επανενταχθούν στο ενεργό εργασιακό δυναμικό της χώρας. Οι πολύτιμες εμπειρίες και η προϋπηρεσία που θα αποκτήσουν κατά τη διάρκεια της απασχόλησής τους στη ΔΕΗ, στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, θα τους εξασφαλίσουν πολύ καλύτερες εργασιακές προοπτικές και μεγαλύτερες δυνατότητες να καλύπτουν ανάγκες των επιχειρήσεων ή του Δημοσίου».

Ανεξάρτητα πάντως από τα προφανή οφέλη που έχει μια τέτοια πρωτοβουλία για τους 2.000 ανέργους και τις οικογένειές τους αλλά και για την κοινωνία, εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με το πώς η διοίκηση της εταιρείας, ενώ διαμαρτύρεται για τα υψηλά κόστη και ζητεί αύξηση των τιμολογίων για να αντεπεξέλθει, προχωρεί σε μια τέτοια κίνηση η οποία εκτιμάται ότι θα κοστίσει στην επιχείρηση πάνω από 25 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι τα προγράμματα πρόσληψης ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ έχουν ήδη ξεκινήσει από τους δήμους, ενώ και η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο ανάλογη πρωτοβουλία.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: