ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: Το iΡod έσκασε σαν βόμβα. – Παραλίγο να εκραγεί στα χέρια 11χρονης. Πρόλαβε ο πατέρας της να το πετάξει.

ΤΗΕ ΤΙΜΕS , Του Μurad Αhmed

Αμερικανός δημοσιογράφος αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι η Αpple είχε επιχειρήσει  να κρατήσει στο σκοτάδι μια σειρά από περιπτώσεις που οι δημοφιλείς ψηφιακές συσκευές  αναπαραγωγής μουσικής έβγαζαν καπνούς, τυλίχτηκαν στις φλόγες ή έκαψαν τα χέρια των  κατόχων τους

Ένα iΡod που έσκασε στα χέρια μιας 11χρονης με την Αpple να επιχειρεί να αποσιωπήσει το γεγονός, χάκερ που σπάνε το λογισμικό του iΡhone. Μπορεί ο διευθύνων σύμβουλος της Αplle Στιβ Τζομπς να επέστρεψε υγιής, αλλά η εταιρεία του δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου καλά.
O 47χρονος Κεν Στάνμποροου από το Λίβερπουλ παρατήρησε τον περασμένο μήνα ότι το iΡod που είχε κάνει δώρο στην 11χρονη κόρη του «έκανε έναν παράξενο θόρυβο». Παίρνοντας τη συσκευή στα χέρια του, διαπίστωσε ότι είχε υπερθερμανθεί και παράλληλα διέκρινε την ύπαρξη καπνού. Σχεδόν τρομοκρατημένος πέταξε το iΡod έξω από την πίσω πόρτα του σπιτιού του. Μέσα στα επόμενα 30 δευτερόλεπτα άκουσε τον υπόκωφο θόρυβο μιας σιγανής έκρηξης και είδε τη συσκευή να τινάζεται στα 3 μέτρα. Το επόμενο βήμα του Κεν Στάνμποροου ήταν να έρθει σε επαφή με την Αpple. Αφού πέρασε από διάφορα τμήματα, μίλησε στο τηλέφωνο με ένα στέλεχος της Αpple κι έπειτα από λίγες ημέρες η εταιρεία τού έστειλε μια επιστολή με την οποία αρνούνταν την ευθύνη, αλλά προσέφερε αποζημίωση. Υπό έναν όρο: ο 47χρονος πατέρας θα έπρεπε να συμφωνήσει ότι «θα κρατούσε κρυφούς τους όρους και την ύπαρξη αυτής της διευθέτησης». Η αθέτηση της συμφωνίας, προειδοποιούσε η Αpple, θα οδηγούσε τις δύο πλευρές στα δικαστήρια. Αρνήθηκε
Ενοχλημένος από την «προειδοποίηση», ο Κεν Στάνμποροου αρνήθηκε να υπογράψει. Και την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι η Αpple είχε επιχειρήσει να κρατήσει στο σκοτάδι μια σειρά από περιπτώσεις που οι δημοφιλείς ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής έβγαζαν καπνούς, τυλίχτηκαν στις φλόγες ή έκαψαν τα χέρια των κατόχων τους. Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος κατάφερε να πάρει στα χέρια του έγγραφα 800 σελίδων από την Καταναλωτική Υπηρεσία Ασφάλειας Προϊόντων (CΡSC). Εάν και είχε το δικαίωμα να λάβει τα έγγραφα βάσει του νόμου περί ελεύθερης πληροφόρησης, χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες, καθώς οι δικηγόροι της Αpple έθεταν διάφορα νομικά εμπόδια.

Η μπαταρία λιθίου
Σύμφωνα με τις έρευνες της CΡSC, η πηγή του προβλήματος στα iΡod βρίσκεται στην μπαταρία λιθίου. Το 2006 η Αpple και η Dell είχαν ανακαλέσει από την αγορά εκατομμύρια μπαταρίες λιθίου, καθώς παρατηρήθηκε ότι υπερθερμαίνονταν προκαλώντας την εκδήλωση φωτιάς σε φορητούς υπολογιστές. Ορισμένα μπλογκ έχουν αναφερθεί σε περιπτώσεις iΡod που έσκασαν στον αέρα και μια μητέρα στο Οχάιο κινήθηκε δικαστικά εναντίον της Αpple όταν το iΡod Τouch του γιου της έσκασε στο παντελόνι του με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στο πόδι του. Όπως ήταν φυσικό, εκπρόσωπος της Αpple αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση του Κεν Στάνμποροου.

ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ

Απόπειρα της Αpple να αποσιωπήσει το γεγονός. ΙΡod Τouch έσκασε στο παντελόνι εφήβου με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στο πόδι του


Πονοκέφαλος οι χάκερ του iΡhone

Η ΑΡΡLΕ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα μόνο με τα iΡod, αλλά και με το iΡhone, καθώς οι χάκερ μπορούν να σπάσουν το λογισμικό του και να γίνουν «κάτοχοι» του τηλεφώνου. Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει ένα αναβαθμισμένο λογισμικό, το οποίο οι πραγματικοί κάτοχοι της συσκευής θα μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα iΤune της Αpple. Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Λας Βέγκας, δυο χάκερ ανέφεραν ότι μπορούν να σπάσουν το τείχος ασφαλείας του iΡhone και άλλων «έξυπνων τηλεφώνων» με ένα απλό SΜS χρησιμοποιώντας τα λειτουργικά συστήματα Windows Μobile και Google Αndroid. Όπως είπαν, θα αρκούσαν 500 τέτοια μηνύματα για να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο μιας συσκευής.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: