Αυτοκ/μος Σχηματάρι-Χαλκίδα. Τον Σεπτέμβρη παραδίδεται;

Ο Αυτοκινητόδρομος Σχηματάρι-Χαλκίδα είναι ένας δρομος που έχει περάσει (και αυτός) απο τα 40 (.000) κύματα. Αφού πέρασε απο διάφορες υποθέσεις και υποψήφιες δημοπρασίες έφτασε η ώρα να τον δούμε να ολοκληρώνεται και τους Ευβοείς αλλά και τους δεκάδες χιλιάδες εκδρομείς, κατόχους εξοχικών αλλά και τουρίστες να τον οδηγούν να φτάνουν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα της Εύβοιας.
Το τμήμα απο το Σχηματάρι έως τη Χαλκίδα εντάχθηκε στην παραχώρηση του κατασκευαστή της Ιόνιας Οδού αφού προβλέπεται να είναι κερδοφόρο σε αντίθεση με την προβλεπόμενη κίνηση της Ιόνιας Οδού. Η εταιρεία που το κατασκευάζει είναι η ΕΝΤΕΧΝΟΣ ΑΕ και προβλέπει ολοκληρωση των εργασιών τον Σεπτέμβριο 2009 δηλαδή τον επόμενο μήνα!
Οι εργασίες αφορούν την κατασκευή νέου οδικού άξονα μήκους 9,2 χλμ. Πρόκειται για κλειστό αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και μια λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ανά κατεύθυνση.
Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται ακόμα:
• Η αποκατάσταση της υφισταμένης Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Βαθέος – Χαλκίδος
• Ο ανισόπεδος κόμβος Βαθέος
• Η ανισόπεδη σύνδεση των Ναυπηγείων
• Οδική σήμανση και ασφάλεια της οδού, και:
• Έργα Ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.
Μεγάλο προβληματισμό δημιουργεί η τήρηση ή μη των διοδίων Σχηματαρίου που επίσημα έχει δηλωθεί ότι πρόκειται να κατηργηθούν.
Εμένα αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι ενώ πρόκειται για ένα αρκετά μικρό τμήμα αυτοκινητόδρομου που οριακά είναι 10χλμ έχει γίνει στην κυριολεξία μάχη προκειμένου να γίνει πραγματικότητα. Ενα έργο που απο τις αρχές της δεκαετίας απασχολεί και εντέλει το επόμενο διάστημα πρόκειται να επιτέλους να λειτουργήσει.

ΠΗΓΗ: ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: