ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ – ΕΠΟΧΙΚΟΙ: Μονιμοποιούνται 4.000 δασοπυροσβέστες.

Μετά την εξομοίωση των περίπου 58.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου στο δημόσιο με τους μόνιμους, το υπουργείο Εσωτερικών προχωρεί, γεγονός που φανερώνει άρωμα εκλογών, στην μονιμοποίηση χιλιάδων εποχικών δασοπυροσβεστών, την ώρα που αυτοί βρίσκονται στις πυρκαγιές.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα άναψε το «πράσινο φως» για την τακτοποίησή τους. Με βάση τροπολογίας θα προκηρυχθεί διαγωνισμός μέσω τος ΑΣΕΠ ανάλογος με αυτούς που έγιναν για την μονιμοποίηση των υπαλλήλων των ΚΕΠ και του ΟΑΕΔ.

Στο διαγωνισμό απαραίτητο προσόν συμμετοχής θα αποτελεί η προϋπηρεσία για πάνω από 2 χρόνια στη δασοπυρόσβεση ενώ οι εποχικοί δασοπυροσβέστες θα πριμοδοτηθούν για την εμπειρία τους με 55%. Έτσι εκτιμάται ότι θα μονιμοποιηθούν περίπου 4.000 δασοπυροσβέστες που τα τελευταία 25 χρόνια απασχολούνται με 8μηνες συμβάσεις.

Από την άλλη η υπουργός Απασχόλησης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι μελετάται η ασφαλιστική κάλυψη των περίπου 150.000 απασχολούμενων σήμερα σε προγράμματα Stage. Επόμενο βήμα πιθανότατα θα είναι η μονιμοποίηση αρκετών από αυτούς, με την διαδικασία της μοριοδότησης όπως για τους δασοπυροσβέστες.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: