ΕΛΛΑΔΑ: Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο για τη νέα γρίπη.

 

Στοχευμένη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης, διυπουργικό συντονισμό, προμήθεια του απαραίτητου φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, ανταπόκριση του εθνικού συστήματος υγείας και συνεχή επιδημιολογική παρακολούθηση προβλέπει ο Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πανικού και πως η ζωή πρέπει να συνεχιστεί κανονικά.

Έκανε επίσης λόγο για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης και δήλωσε πως «δεν θα παρασυρθούμε σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση».

«Από τη νέα γρίπη μπορεί να νοσήσει από το 30% ως και το 40% του πληθυσμού παγκοσμίως… Η θνησιμότητα σε όλο τον κόσμο είναι χαμηλή. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι τα σοβαρά κρούσματα στη χώρα μας είναι τέσσερα.

Οι πέντε άξονες του σχεδίου

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τον πρώτο άξονα του σχεδίου για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι θα γίνει ανοικτή και διάφανη ενημέρωση των πολιτών, ενώ έκανε λόγο για ανεύθυνη πολιτικολογία, υπονοώντας την αντιπολίτευση, που υπονομεύει την υγειονομική ασφάλεια.

Mάθηση εξ αποστάσεως

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με το στενό διυπουργικό συντονισμό. Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για πρόγραμμα μάθησης εξ αποστάσεως, εφόσον χρειαστεί.

Εμβολιασμός όλων των πολιτών

Τρίτος άξονας είναι η προμήθεια του αναγκαίου φαρμακευτικού και ιατρικού υλικού. Η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα προμηθευθούν το εμβόλιο κατά της νέα γρίπης.

Με εντολή του Πρωθυπουργού θα γίνει εμβολιασμός όλων των πολιτών και κατοίκων της χώρας καθώς και προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Ο τέταρτος άξονας αφορά στην ανταπόκριση του εθνικού συστήματος υγείας και όπως είπε ο υπουργός θα γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Πέμπτος άξονας είναι η υνεχής επιδημιολογική παρατήρηση και παρακολούθηση.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: