ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ: Εξωτερική Περιφ. Θεσσαλονίκης: προσφυγών συνέχεια.

 


Η Εξωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης είναι ο αυτοκινητόδρομος που φιλοδοξεί να λύσει το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει επιφέρει ο κορεσμός της εσωτερικής περιφερειακής της πόλης. Να γίνει ο Υπερδρομος της Θεσσαλονίκης και να δώσει ευρωπαικό αέρα (και κυκλοφοριακές λύσεις).
Η διατομή του αυτοκινητόδρομους είναι εξάιχνη, συνολικού μήκους 38,5χλμ και φυσικά θα είναι κλειστός χωρίς φανάρια. Τα 6,6χλμ του δρόμου θα είναι υπόγεια προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι οχλήσεις στο περιβάλλον και σε τοπικές κοινωνίες.
Ο δρόμος είναι αντίστοιχος της Αττικής Οδού και τα στοιχεία του είναι:πλάτος 40 μέτρα, 6 λωρίδες κυκλοφορίας ,2 λωρίδες εκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ).
Τα προβλήματα ξεκινούν στο σημείο που η Μελέτη προβλέπει διέλευση κάτω απο το δάσος του Σειχ Σου, μέσα στη ζώνη προστασίας με σήραγγες μήκους 2,5χλμ και 320μ , κοιλαδογέφυρες 770 μέτρων,cut and cover 570 μέτρων και επιφανειακό οδόστρωμα 3.000 μέτρων.
Στο ύψος των Κωνσταντινουπολίτικων προβλέπεται η δημιουργία ενός ανισόπεδου υπερκόμβου με σήραγγες και γέφυρες, συνολικού μήκους τεχνικών 2160 μέτρων ,που θα συνδέει εξωτερική με εσωτερική περιφερειακή οδό.
Εδώ λοιπόν αρχίζουν τα προβλήματα καθώς είναι σίγουρο ότι θα προσφύγουν στο ΣτΕ προκειμένου να αποτρέψουν τη διέλευση τουν αυτοκινητόδρομου μέσα απο το δάσος του Σειχ Σου που (και λογικό είναι) θα καταστρέψει μέρος απο το πολύ όμορφο δάσος.
Σήμερα ο σχεδιασμός προχωρά έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημοπρατηθεί κ να ξεκινήσει ο απεγκλωβισμός χιλιάδων οδηγών ιχ και η καλυτέρευση του -κατά πολλούς χειρότερου κυκλοφοριακού και απο την Αθήνα- προβλήματος της Θεσσαλονίκης.
Να θυμίσω ότι η επιτροπή για την Προστασία του Σειχ Σου,που μαζί με άλλες κινήσεις πολιτών της Θεσσαλονίκης πέτυχε, με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ , την αποτροπή της ασφαλτόστρωσης του δασικού δρόμου Χίλια Δενδρα-Εξοχή από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, είναι μία απο τις ομάδες πολιτών που τάσσεται ενάντια στην κατασκευή της εξωτερικής περιφερειακής.
Επίσης την διαφωνία τους για την διέλευση του δρόμου απο το μέρος τους έχουν εκφράσει οι κάτοικοι το Δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα των χωριών Τριάδι και Νέας Ραιδεστού καθώς ο δρόμος θα περνά σε απόσταση μολις 50μ απο τις εστίες τους.
Θα έχουμε να λέμε λοιπόν το επόμενο διάστημα καθώς το σήριαλ μόλις αρχίζει, τα τύμπανα του πολέμου ηχούν και οι αντίπαλες παρατάξεις είναι έτοιμες για όλα..
Γιούρια….
ΠΗΓΗ: ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: