Στο σφυρί βγάζει το υπουργείο Οικονομικών μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) 58 ακίνητα σε όλη τη χώρα. – Στόχος η είσπραξη 50 εκατ. ευρώ και η μείωση κάπως της μαύρης τρύπας των εσόδων του προϋπολογισμού.

Στο «σφυρί» βγάζει το υπουργείο Οικονομικών μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) 58 ακίνητα σε ολόκληρη την επικράτεια, με στόχο να εισπράξει 50 εκατ. ευρώ και να μειώσει κάπως τη «μαύρη τρύπα» των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Τα εν λόγω ακίνητα θεωρούνται μεσαίας αξίας και όσοι ιδιώτες ή επιχειρήσεις τα αποκτήσουν θα έχουν τη δυνατότητα να τα αξιοποιήσουν βάσει των υφιστάμενων πολεοδομικών όρων. Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες η ΚΕΔ ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο βήμα για να αρχίσει μια προσπάθεια απεμπλοκής σειράς ακινήτων τα οποία η ίδια δεν επιθυμεί να αξιοποιήσει και τα τελευταία χρόνια είτε βρίσκονται στον «πάγο» είτε αποφέρουν πενιχρά έσοδα στο Δημόσιο. Μάλιστα, όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών η συγκεκριμένη διαδικασία και το οικονομικό αποτέλεσμα που θα έχει για το Ταμείο του Δημοσίου θα αποτελέσουν «οδηγό» για άλλες παρόμοιες προσπάθειες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Αλλωστε η ΚΕΔ διαθέτει τεράστια ανεκμετάλλευτη περιουσία και πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος αξιοποίησής της προς όφελος του περιβάλλοντος, των πολιτών αλλά και των δημόσιων οικονομικών. Ετσι, σε πρώτη φάση, ανακοινώθηκαν χθες 58 αριθμοί μητρώου ακινήτων καθώς και η τοποθεσία που αυτά βρίσκονται, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται τα ακριβή στοιχεία τους. Αυτά μπορούν να τα αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τις κατά τόπους κεντρικές υπηρεσίες της ΚΕΔ.

Σε χθεσινή ανακοίνωση της ΚΕΔ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει, σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΟ, για αύξηση των εσόδων του Δημοσίου στην τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση, σκοπεύει το προσεχές διάστημα και εντός του 2009 να αξιοποιήσει σειρά ακινήτων. O κατάλογος των ακινήτων που πρόκειται να διατεθούν στην αγορά δημοσιοποιείται εκ των προτέρων, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας, αλλά και την έγκαιρη ενημέρωση των υποψήφιων επενδυτών, ώστε να μεγιστοποιηθεί το ενδιαφέρον και αντίστοιχα το δυνητικό όφελος για το ελληνικό Δημόσιο. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, την οποία η ΚΕΔεφαρμόζει από συστάσεώς της, το 1979».

Στην Αττική πρόκειται να πουληθούν ακίνητα που βρίσκονται στα Μέγαρα, στη Νέα Ιωνία, στη Γλυφάδα και στον Δήμο Αθηναίων, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα τα ακίνητα που θα βγουν στο «σφυρί» βρίσκονται στην Καβάλα, στον Εβρο, στην Ξάνθη, στη Δράμα, στη Ροδόπη, στην Εδεσσα, στη Φλώρινα και στη Θεσσαλονίκη. Αρκετά ακίνητα που θα πουληθούν μέσα στο 2009 βρίσκονται στον Νομό Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα στη Ρόδο, στη Λέρο και στην Κω, και στον Νομό Φθιώτιδας (Στυλίδα, Λαμία, Πελασγία κ.λπ.). Στην Πελοπόννησο θα πουληθούν τρία ακίνητα που βρίσκονται στην Πάτρα και στον Πύργο, και στην Κρήτη δύο ακίνητα που βρίσκονται στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: