ΑΘΗΝΑ: Χωρίς κινητό τηλέφωνο στον Ηλεκτρικό. – Οι ΗΣΑΠ ξηλώνουν τις κεραίες-μικροκυψέλες.


«Φραγή» στα κινητά τηλέφωνα χιλιάδων επιβατών που μετακινούνται καθημερινά με τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισε να βάλει η διοίκηση των ΗΣΑΠ.

Με αφορμή τη λήξη τον περασμένο μήνα των συμβάσεων ανάμεσα στους ΗΣΑΠ και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για τη λειτουργία κεραιών-μικροκυψελών σε περίπου 60 σημεία κατά μήκος του δικτύου του Ηλεκτρικού, ο επικεφαλής της επιχείρησης κ. Χ. Αραπατσάκος διεμήνυσε στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ότι δεν πρόκειται να ανανεωθεί καμιά σύμβαση. Μάλιστα, η διοίκηση των ΗΣΑΠ ζήτησε από τις εταιρείες να ξηλώσουν άμεσα τον εξοπλισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι αναμεταδότες των εταιρειών CosmΟΤΕ, Vodafone και Wind είχαν τοποθετηθεί στα «δύσκολα» σημεία του δικτύου του Ηλεκτρικού (σήραγγες, βυθισμένες γραμμές κ.λπ.) λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ αντίστοιχες εγκαταστάσεις υπάρχουν από την ίδια περίοδο και στο υπόγειο δίκτυο του Μετρό.

  • Πάρκο κεραιών

Υπέρ της άμεσης απομάκρυνσης των αναμεταδοτών τάχθηκαν χθες με σχετική ανακοίνωσή τους και οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό, υποστηρίζοντας ότι «το δίκτυο των ΗΣΑΠ έχει μετατραπεί σε πάρκο κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στο οποίο λειτουργούν επιπλέον και 16 υποσταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας». Οι εργαζόμενοι, αφού επισημαίνουν ότι «οι κεραίες στους ΗΣΑΠ είναι παράνομες» και πως «δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους», απειλούν να «απομακρύνουν οι ίδιοι τον εξοπλισμό από τις εγκαταστάσεις».

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από την πλευρά τους, μέσω της Ένωσής τους, προσέφυγαν στον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, επισημαίνοντας ότι η ανανέωση των συμβάσεών τους με τους ΗΣΑΠ είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. «Οι περίπου 60 κεραίες-μικροκυψέλες στο δίκτυο των ΗΣΑΠ, χαρακτηρίζονται ζωτικής σημασίας για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, λόγω της στρατηγικής τους θέσης στο κέντρο της πόλης, του εξαιρετικά μεγάλου όγκου κίνησης που μεταφέρουν, καθώς και των ειδικών θέσεων (τούνελ, πλατφόρμες και άλλες εγκαταστάσεις) που καλύπτουν και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά με εναλλακτικό σχεδιασμό», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε επιστολή τους προς το υπουργείο Μεταφορών.

  • Αναμεταδότες

Επίσης, τονίζουν ότι δεν πρόκειται για κεραίες με μεγάλη ισχύ αλλά για απλούς αναμεταδότες, που αποτελούν μέρος ενός ενιαίου δικτύου κάλυψης συγκοινωνιακών μέσων, όπως το Μετρό, ο Ηλεκτρικός κ.λπ. Η εγκατάσταση των συστημάτων αυτών, τονίζουν, ήταν αποτέλεσμα πολυετούς σχεδιασμού και στοίχισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε περίπτωση κατάργησής τους θα προκληθούν μεγάλα προβλήματα στην καθημερινή εξυπηρέτηση χιλιάδων επιβατών. Οι εταιρείες ενημέρωσαν τη διοίκηση των ΗΣΑΠ ότι αντίστοιχες εγκαταστάσεις λειτουργούν σε όλες τις μεγαλουπόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαθέτουν δίκτυα Μετρό.

ΦΡΑΓΗ

Ο οργανισμός δεν πρόκειται να ανανεώσει τις συμβάσεις με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

//

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: