ΟΣΕ: Τέσσερις νεκροί σε δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα.

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός από δύο συγκρούσεις τρένων με ΙΧ στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ανακοινώθηκε και δεύτερο δυστύχημα στην Θεσσαλονίκης – Βέροιας, μετά από αυτό της Ροδόπης.

Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός αυτοκινήτου παραβίασε τις μπάρες φύλαξης, στην περιοχή του Γαλλικού ποταμού, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο τρένο και να τραυματισθεί θανάσιμα.

Νωρίτερα, επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη, με 58 επιβάτες, συγκρούστηκε με μικρό φορτηγό όταν αυτό επιχείρησε να περάσει σιδηροδρομική διάβαση, την ώρα που το τρένο κινούνταν στις ράγιες.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το τρένο παράσυρε το αυτοκίνητο, σε απόσταση περίπου 250 μέτρων από την διάβαση, μετατρέποντάς το σε άμορφη μάζα σιδερικών. Από στη σύγκρουση σκοτώθηκε ο οδηγός του μικρού φορτηγού που έφερε βουλγάρικες πινακίδες και η σύζυγος του και η 14χρονη κόρη του.

Το τρένο μετά τη σύγκρουση εκτροχιάστηκε, ενώ οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, και θα μεταφερθούν με λεωφορεία στον προορισμό τους.

Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, που διεξάγει και την προανάκριση, ενώ τα τρία πτώματα, που είχαν διαμελιστεί, μεταφέρθηκαν για νεκροτομή στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας διεξάγεται έρευνα από την τροχαία Κομοτηνής.