ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Δωρεάν θα διατίθεται το λειτουργικό της Google.


Η Google διευκρίνισε ότι το λειτουργικό σύστημα Chrome που αναπτύσσει θα διατίθεται δωρεάν ως ανοιχτό λογισμικό από το 2010 και ανακοίνωσε τους κατασκευαστές υπολογιστών και ημιαγωγών από τους οποίους εξασφάλισε στήριξη για το φιλόδοξο εγχείρημά της.

Οι διευκρινίσεις έρχονται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Google ότι αναπτύσσει το δικό της λειτουργικό σύστημα, το οποίο δίνει έμφαση στη διαδικτυακή εμπειρία, βασίζεται στο πρόγραμμα πλοήγησης Chrome και προορίζεται κυρίως για netbook αλλά και για μεγαλύτερα συστήματα.

«Το Google Chrome OS είναι πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού και θα είναι διαθέσιμο χωρίς κόστος» αναφέρει την Πέμπτη το επίσημο ιστολόγιο του λογισμικού.

«Η ομάδα του Google Chrome εργάζεται σήμερα με έναν αριθνό εταιρειών τεχνολογίας για το σχεδιασμό και την κατασκευή συσκευών που προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία στους χρήστες. Μεταξύ άλλων, στις εταιρείες αυτές συμπεριλαμβάνονται οι Acer, Adobe, ASUS, Freescale, Hewlett-Packard, Lenovo, Qualcomm, Texas Instruments και Toshiba».

Η Qualcomm και Texas Instruments παράγουν φορητές συσκευές με τους επεξεργαστές ARM τους οποίους θα υποστηρίζει το νέο λειτουργικό σύστημα (σήμερα τα τσιπ ARM χρησιμοποιούνται κυρίως σε κινητά). To Chrome OS θα τρέχει πάντως και στους επεξεργαστές Intel που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες κατηγορίες υπολογιστών.

Ιδιαίτερη σημασία θα μπορούσε να έχει η συνεργασία της Google με την Adobe, στην οποία ανήκει η τεχνολογία Flash που έχει καθιερωθεί για την προβολή πολυμέσων στο Διαδίκτυο.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: