Απανωτά ραβασάκια από την Εφορία. – Φοροεισπρακτικό σαφάρι μέχρι το τέλος του έτους.


Εξάμηνο φοροεισπρακτικό σαφάρι σε εκατομμύρια φορολογουμένους αρχίζει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γεμίσει τα άδεια ταμεία του προϋπολογισμού.
Από σήμερα και έως το τέλος του χρόνου οι φορολογούμενοι θα αποκτήσουν μια στενή και συνεχή επαφή με την Εφορία, αφού κατά μέσο όρο κάθε 15 ημέρες θα λαμβάνουν και ένα ειδοποιητήριο για την πληρωμή κάποιου από τους φόρους, τις ειδικές εισφορές και τα τέλη που έχει επιβάλει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες αλλά και την περασμένη εβδομάδα με το νέο φοροεισπρακτικό πακέτο.

Οι φορολογαριασμοί που θα ταχυδρομηθούν το επόμενο εξάμηνο από το υπουργείο Οικονομικών ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και μέσω αυτών το συνολικό ποσό που θα εισφέρουν οι φορολογούμενοι στο δημόσιο ταμείο ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ.

  • Ποιες είναι οι «λυπητερές»

Οι «λυπητερές» της Εφορίας που θα αρχίσουν να καταφθάνουν, είναι οι ακόλουθες:

● Περισσότερα από 50.000 ειδοποιητήρια για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της επταετίας 2000-2006. Η προθεσμία για τη ρύθμιση λήγει αύριο και χιλιάδες ειδοποιητήρια αναμένεται να αποσταλούν σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

● Περισσότερα από 100.000 ειδοποιητήρια σε ισάριθμους οφειλέτες του Δημοσίου. Η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που επιτρέπει στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως και σε 24 δόσεις με απαλλαγή έως και του 100% των προσαυξήσεων. Πρόκειται για τα τελευταία από τα περίπου 650.000 ειδοποιητήρια που εστάλησαν ή θα σταλούν σε ισάριθμους οφειλέτες του Δημοσίου. ● 128.000 ειδοποιητήρια της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα που θα αποσταλούν σε ισάριθμους φορολογουμένους οι οποίοι το 2007 δήλωσαν ατομικό εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ. Η εισφορά, που κλιμακώνεται από τα 1.000 έως τα 25.000 ευρώ, θα πρέπει να καταβληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις έως το τέλος του έτους. Τα ειδοποιητήρια αναμένεται να αρχίσουν να ταχυδρομούνται από τον Ιούλιο και η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Αυγούστου. Η δεύτερη δόση έως το τέλος Οκτωβρίου και η τρίτη έως το τέλος Δεκεμβρίου.

● Περίπου 4.500.000 ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων. Πρόκειται για τα ειδοποιητήρια που αφορούν το ΕΤΑΚ του 2008, από τα οποία εκκρεμεί η αποστολή περίπου 1.000.000 και των περίπου 3.500.000 ειδοποιητηρίων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2009 που θα αποσταλούν εντός του φθινοπώρου. ● Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος. Οι περισσότεροι μισθωτοί που έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος θα αρχίσουν σύντομα να λαμβάνουν τις σχετικές ειδοποιήσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή του φόρου.

● Τα περίπου 360.000 ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ειδικού ετήσιου φόρου στα Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών. Το ετήσιο τέλος κυμαίνεται από 150 έως 650 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος. Τα ειδοποιητήρια θα ταχυδρομηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

● Τα 5.500.000 ειδοποιητήρια για την πληρωμή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας οχημάτων. Τα ειδοποιητήρια πρόκειται να ταχυδρομηθούν τον Οκτώβριο.

● Η καταβολή του εφάπαξ προστίμου για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων που έχουν κλειστεί και μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης. Η ρύθμιση, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, αφορά περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες κατοικιών οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά το ποσό των 1,15 δισ. ευρώ προκειμένου να «τακτοποιήσουν» τους ημιυπαίθριους.

ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

που θα ταχυδρομηθούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο από το υπουργείο Οικονομικών ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο


… και καθημερινή επιβάρυνση σε καύσιμα και κινητά

Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ προϋπολογισμός εκατομμυρίων φορολογουμένων θα πληγεί και από τις αυξήσεις των φόρων σε καύσιμα και κινητά τηλέφωνα που ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Ήδη, η αμόλυβδη βενζίνη πωλείται κατά περίπου 8 λεπτά το λίτρο ακριβότερα, λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ενώ από τον επόμενο μήνα το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας αυξάνεται σημαντικά. Επίσης, επιβάλλεται για πρώτη φορά ειδικός φόρος και στη χρήση των καρτοκινητών τηλεφώνων.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: