Προκηρύξεις-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ: Έρχονται 494 προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού.

Έτοιμη έχει το ΑΣΕΠ την προκήρυξη για την πρόσληψη 194 Φυλάκων και Αρχαιοφυλάκων σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού αναμένοντας το «πράσινο φως» απο το υπουργείο προκειμένου να την αποστείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών το ΑΣΕΠ αναμένεται να προχωρήσει στην προετοιμασία και νέας προκήρυξης για την κάλυψη 300 οργανικών θέσεων, διαφόρων ειδικοτήτων, επίσης στο υπουργείο Πολιτισμού, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 150 θέσεις φυλάκων και αρχαιοφυλάκων. Η πρώτη προκήρυξη αφορά 94 άτομα ΔΕ Φύλαξης- Πληροφόρησης και 100 άτομα ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη επρόκειτο να εκδοθεί στα τέλη Μαρτίου μαζί με 325 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όμως «κόπηκε» στον δρόμο προς το Εθνικό Τυπογραφείο, έπειτα από αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού οι υποψήφιοι να υποβληθούν σε πρακτική δοκιμασία.

Κατόπιν σχετικής συνεννόησης μεταξύ ΑΣΕΠ και υπουργείου Πολιτισμού αποφασίστηκε πως όσοι διεκδικήσουν τις 94 θέσεις ΔΕ Φύλαξης- Πληροφόρησης θα πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα (καλή γνώση). Το ΑΣΕΠ θα ορίσει για τους υποψηφίους και πρακτική δοκιμασία.

Ο φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Ετοιμάζουν και νέα προκήρυξη για την κάλυψη 300 οργανικών θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων

θα ζητείται να έχει χειρωνακτικές δεξιότητες και επιδεξιότητες και επιπλέον να γνωρίζει τις στοιχειώδεις αρχές χρήσης Η/Υ.

Στην υπό έκδοση προκήρυξη θα αναγράφεται πως προτεραιότητα στις προσλήψεις θα έχουν οι τελειόφοιτοι της Σχολής ΙΕΚ Αρχαιοφυλάκων.

Η νέα προκήρυξη
Εν αναμονή για την έκδοση προκήρυξης που θα αφορά την πρόσληψη 300 ατόμων στο υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται το ΑΣΕΠ. Το υπουργείο έχει ήδη λάβει το «πράσινο φως» για την ενίσχυση των υπηρεσιών του με 300 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αποστείλει το σχετικό αίτημα προς το ΑΣΕΠ.

Στις νέες θέσεις περιλαμβάνονται 150 θέσεις Φυλάκων, εκ των οποίων 80 αφορούν προσωπικό ΔΕ Φύλαξης- Πληροφόρησης και 70 ΔΕ προσωπικό Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων.